Rochester’da aile sıcaklığında  iftarlar

Rochester’da aile sıcaklığında iftarlar

New York, Rochester Türk Kültür Merkezi bünyesinde her sene Ramazan boyunca düzenlenen iftarlar bu sene de oldukça ilgi görüyor.

TCC gönüllüleri, Ramazan ayının anlamının özünü oluşturan paylaşma duygusunu güçlendiren iftar yemeklerine sponsor olmak için adeta yarışıyor. Ramazanın farklı dinler ve kültürlerden güzellikleri biraraya getiren hoşgörü atmosferi her sene yüzlerce kişiyi bir araya getiriyor.

Ayrıca Rochester Türk Kültür Merkezi ve Barış Adası Enstitüsü tarafından ortak olarak düzenlenen dinler arası diyalog maksatlı iftar yemekleri de büyük bir coşkuyla gerçekleşiyor.

Farklı din, kültür ve etnik kökenlere sahip katılımcılar Ramazan coşkusunun parçası olmaktan büyük memnuniyet duyuyor. İftar yemeği öncesinde yapılan Ramazan ayı ve oruç sunumu misafirler tarafından merak ve ilgiyle takip ediliyor. Yoğun kalıtımın gözlendiği programlarda farklı dinlere mensup misafirler akşam ezanı sonrasında hep birlikte iftar yapıyorlar.

Rochester Türk Kültür merkezinin düzenlediği programların yakın takipçilerinden olan emniyet amiri David Phelps ve Brighton belediye başkanı Bill Moehle de katıldığı programlara katılan misafirler memnuniyetlerini ifade ediyorlar.

Rochester Türk Kültür Merkezi bünyesinde Ramazan ayı boyunca haftada 3 akşam iftar yemeği veriliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.