Rhode Island Eyaleti’nde ‘Türk Kültür Günü’

Rhode Island Eyaleti’nde ‘Türk Kültür Günü’

Rhode Island Eyaleti’nin başkenti Providence Eyalet Meclisi’nde 10 Nisan 2013’ te 2.’si düzenlenen Türk Kültür Günü, siyaset ve iş hayatından büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

 

Türk Amerikan İşadamları New England ve Türk Kültür Merkezi’nin sponsorluğunu yaptığı Türk Kültür Günü, Providence’ ta yaşayan Türk, Azeri, Arnavut, Kırgız ve Kazakları buluşturdu.

 

Türk Kültür Merkezi Yönetim kurulu Başkanı Dr.Yusuf Konuk, konuşmasında kültür merkezlerinin islevlerine değindi ve  Amerika’da yaşayan Türk toplumu için önemini vurguladı.

 

Rhode Island 23. Bölge Eyalet Milletvekli Joe Shekarchi, “ikincisini düzenlediğiniz geleneksel Türkî Kültürel Günü’nde, açılış konuşmasını yapma fırsatı verdiğinizi için Rhode Island Eyalet Meclisi adına teşekkürlerimi arz ediyorum. Burada olmakdan çok mutluyum. Rhode Island Eyaleti’nde sizleri, kültürünüzü ve kurumunuzu kucaklıyorum”dedi.  Konuşmasının sonunda Rhode Island valisi adına Turkish Cultural Center Rhode Island’a Eyalet Beyannamesi ( Proclamation ) takdim etti.

 

Programın ilerleyen dakikalarında kızıyla birlikte programa katılan Rhode Island Eyalet Milletvekili Doreen M. Costa da bir konuşma yaptı. “Hayatımda ilk kez klasik Türk müziği dinledim ve hayatımda bu kadar olağanüstü birşey duymadım” diyerek sözlerine başlayan Sayın Costa şöyle devam etti. “Bundan sonraki tüm programlarınıza katılmayı ve sizi ofisinizde ziyaret etmeyi arzu ediyorum. Bugün burada kültürünüzü tanıtma adına mükkemel bir iş yaptınız. Bizi davet ettiğiniz için ve konuşma imkanı tanıdığınız için teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.