Raindrop ve ATAA, Austinli Türkleri bir araya getirdi

Raindrop ve ATAA, Austinli Türkleri bir araya getirdi

Texas eyaletinin başkenti Austin’de yaşayan Türkler kendilerini ziyarete gelen Başkonsolos Cemalettin Aydın’ı ağırladı.

Raindrop Türkevi ile ATAA’nın (Austin Turkish American Association) birlikte organize ettiği program, uzun yıllardır Austin’de yaşayan Türklerin buluşmasını sağladı. Ev yapımı yemeklerin ikram edildiği buluşmada Türk Halk ve Sanat müziğinin seçkin örnekleri icra edildi.

Başkonsolos Cemalettin Aydın, gördüğü birlik tablosundan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Austin’de onca program arasında en mutlu olduğumuz ortam burası oldu. Başta evsahibi Raindrop ve geceye katkı yapan ATAA olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Aydın, vatandaşla aralarında hiçbir engel olmadığını, bütün makamların insanımıza hizmet için varolduğunu belirterek, “Lütfen bize yazmaktan ve sormaktan çekinmeyin” diye konuştu.

Cemalettin Aydın, Teksas’ta 1.5 yıllık hizmet süresinde yapılanları özetlediği konuşması sonrası vatandaşların sorularını cevapladı. Söz alan ATAA Başkanı Şanver Ceylan da Başkonsolos Aydın’ın yaklaşımından duyduğu memnuniyeti belirtti.

Geceye katılan Ticari ateşeler Deniz Şenyurt ve Engin Yaşar işadamlarının taleplerini dinleyerek her türlü destek için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı. Gecede Teksas Üniversitesi Etnomuzikoloji Bölümü Hocası Doçent Dr. Sonia Seeman başkanlığındaki Bereket Topluluğu Türk Sanat müziği konseri verdi. Saz sanatçısı Talha Erer de türküleri ile geceye renk kattı

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.