Raindrop Türk Evi sanatçı gençleri ağırladı

Raindrop Türk Evi sanatçı gençleri ağırladı

Texas’ın San Antonio şehrinde sanat ve sinema eğitimi alan gençler öğretmenleriyle birlikte Raindrop Türk Evi’ni ziyaret etti. Gün boyu süren etkinlikte, öğrenciler Türk Evi yöneticisi Beytullah Çolak’tan merkezin faaliyetleriyle ilgili bilgi aldı.

Türk Evi’nde bulunan sanat eserlerine özel bir ilgi gösteren öğrenciler, Osmanlı eserlerinin tanıtıldığı Türkiye Köşesi’nden uzun süre ayrılamadı. Minyatürleri ve İstanbul motifli yağlı boya çalışmalarını inceleyen gençler, şark odasına ise hayran kaldı. Kültür evini tanıtan bir sinevizyon gösterisinin ardından öğrencilere Türk ev yemekleri ikram edildi.

Ziyaretin kendileri için oldukça faydalı geçtiğini belirten 2012 San Antonio liselerarası sanat yarışması birincisi Mauro Range, Türk Evi’nde gördüğü bazı motifleri ileride çalışmaları için kullanabileceğini söyledi. Değişik kültürlere ilgi duyduğunu ifade eden Range, kendisine bu fırsatı sunan Türk Evi idarecilerine ve okuluna teşekkür etti. Sanat Okulu öğrencileri, San Antonio’da bir Türk Evi bulunmasının kendileri için büyük bir ayrıcalık olduğunu söylerken, bazı gençler kültür merkezi yetkililerinden Türkçe dil kursları hakkında bilgi aldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.