Quinnipiac Üniversitesi’nde Türkiye Rüzgarı

Quinnipiac Üniversitesi’nde Türkiye Rüzgarı

Connecticut Merkezli Quinnipiac Üniversitesi’nde Türkiye’yi konu alan bir panel düzenlendi. İki bölümden oluşan panelin ilk bölümünü politik ve sosyal konular oluşturdu.

Moderatorlüğünü Quinnipiac Üniversitesi’nin Uluslararası Ticaret profesörlerinden Chadwick Nehrt’in üstlendiği bölümde araştırmacı-gazeteci Aydoğan Vatandaş “Türkiye’de medya”Western; New England Üniversinde görev yapan Dr. Hasan Tahsin Arslan “Derin Devlet Ergenekon ve tekrar eden Askeri darbeler” ve gazetemiz yazarlarından Arzu Kaya-Uranlı ise Türkye’de kadın konularında söz aldılar.

Quinnipiac Üniversitesi Uluslar Arası Ticaret Departmanı profesörlerinden Dr. Robert Engle’in moderatörlüğünü üstlendiği ikinci bölümde ise Connecticut Üniversitesi’nden Dr. Resul Cesur, “1980den bu yana Türk ekonomisine bakış”; Dr. Osman Kılıç “Türkiye’de direk dış yatırım iklimi”; Uluslar Arası Ticaret Departmanı profesörlerinden Dr. Mohammad Elahee, ise “ Türk ticaretinin Orta Asya ve Orta Doğu’ya etkileri” konularını ele aldılar.

Programın sonunda Connecticut Kültür Merkezi gönüllüleri tarafından katılanlara Türk kahvesi ve Türk yemekleri ikram edildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.