Queens’te ’11. Dostluk Yemeği ve Ödül Töreni’ geniş katılımla gerçekleşti

Queens’te ’11. Dostluk Yemeği ve Ödül Töreni’ geniş katılımla gerçekleşti

New York’un Queens ilçesinde faaliyet gösteren Queens Türk Kültür Merkezi (TCCQ)’nun düzenlediği ‘Dostluk Yemeği ve Ödül Töreni’ programı yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

Bu yıl 11.’si düzenlenen ‘Dostluk Yemeği’nin teması ‘İfade özgürlükleri ve kutsala saygı’ oldu.  200 kişilik bir katılım ile gerçekleşen programın açılış konuşmasını Queens Belediye Başkanı Melinda Katz yaptı. Katz, “Öncelikle TCCQ’a çalışmalarından dolayı teşekkür etmek istiyorum. 160 farklı etnik yapının yaşadığı şehrimizde herkesi farklılıklarıyla kabul ederek bu 160 etnik grubu saygıyla kucaklayarak birlikte yaşama duygusuna yaptıkları katkılardan dolayı kutluyorum ve ortak çalışma temennisiyle başarılar diliyorum.” dedi.

Gecenin konuşmacılarından birisi olan, Moravian Üniversitesi profesörlerinden Dr. Walter Wagner ise konuşmasında Sayın Fethullah Gülen’e diyalog ve eğitim faaliyetleri ile batı dünyası öncelikli olmak üzere tüm dünyaya islamın gerçek yüzünü gösterdiği için minettar olduğunu ifade etti.

Gecede yapılan ödül töreninde ‘Altın Fırça’ ödülü, 7 yılını tarihi İstanbul mimarisi ile Türk İslam kültürünü tanıtmaya ayıran karakalem sanatçısı Melikşah Soytürk’e takdim edildi. Sanatçıya ödülünü gecenin konuklarından Endenozya’nın New York Başkonsolosu takdim etti. Sanatçı, New York, Boston ve New Jersey eyaletinde çeşitli sergiler ve programlar için Amerika’yı ziyaret ettiğini, kültürümüze bu şekilde hizmet etmekten şeref duyduğunu ve ülkesinden binlerce kilometre uzaklıkta böyle bir odüle layık görülmekten ayrıca onur duyduğunu söyledi.

2014 yılının dostluk ödülleri ise Musevi din adamı Marc Schneier ve İmam Shamsi Ali’ye verildi.  Schneier ve Ali iki dinin temsilcileri olarak 11 Eylülden sonra model olarak halka gösterdikleri arkadaşlıkları ve çalışmalarından dolayı ödüle layık görüldü. Schneier ve Ali, “İbrahim’in Çocukları” isimli ortak bir kitap yazarak farklı dinlerin temsilcileri olarak farklılıklarımızı kabul ederek beraber yaşayabileceğimizi kitapları aracıyla milyonlara duyurmayı hedeflediklerini belirtti. Din adamlarına ödüllerini Federal Milletvekili Grace Meng ile beraber Queens Emniyet Müdürü David Barrere takdim etti. Milletvekili Grace Meng konuşmasında, TCCQ’yu uzun zamandır tanıdığını, ziyaret ettiğini ve bir çok ortak projede yer aldıklarını belirtti. Kültür Merkezi temsilcileri ile çocuklarının aynı okula gittiklerini, aynı beyzbol takımında yer aldıkları ve birbirlerini yakından tanıdıklarına vurgu yapan Meng, Türklerin dostluk içerisinde yaşamaya katkılarındam dolayı minettar olduklarını ve çalışmalarının devam etmesini dilediğini belirtti.

Programa katılamayan New York Belediye Başkanı Bill de Blasio’nun mesajını ileten temsilcisi, de Blasio’nun Türk Kültür Merkezi’ni çalışmalarından dolayı alkışladığını belirtti.

Kurulduğu günden bu yana toplumu, dostluk ve kardeşlik çerçevesinde çeşitli programlarla biraraya getiren TCCQ Müdürü Oğuzhan Turan ise programda yaptığı konuşmada, “Toplumlar farklılıklarımız ile yeterince ayrıştırılırken TCCQ olarak Sayın Fethullah Gülen’den aldığımız ilhamla her toplum ile biraraya gelecek ve birbirimizi sevecek bir ortak yön bulup dostluk içinde yaşayacağımızı herekese gösteriyoruz.” dedi.

Programın, Amerikan Temsilciler Meclisi üyeleri Gregory Meeks, Koseph Crowley ve Carolyn Maloney TCCQ’ya Temsilciler Meclisi tarafından hazırlanan takdir belgelerini takdim etmesiyle sona erdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.