Polis şefi Pasifica Enstitüsü’nü ziyaret etti

Polis şefi Pasifica Enstitüsü’nü ziyaret etti

Pacifica Enstitüsü Orange County Şubesi Huntington Beach Polis Şefi Robert Handy’i ağırladı. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen toplantıda Medeni Haklar ve Kamu Hizmeti hakkında konuşuldu.

Polis şefi Handy konuşmasına bilgilerin paylaşımı amacıyla bir araya gelinen bu toplantının önemini vurgulayarak başladı. Handy yaptığı konuşmada Amerika’nın basın, din, ifade özgürlüğü ve Anayasa’da tanınan daha birçok hak üzerine kurulduğunu vurguladı. Şef Handy buna rağmen Medeni Haklar ile alakalı sorunlarla karşılaştıklarını ve hala karşılaşmaya devam ettiklerini belirtti.

pasifica 2

Huntington Beach Polis Şefi Robert Handy

Handy konuşmasında polisliğin tarihçesine de değinerek, “İlk polis departmanının New York’da kurulmuş olduğunu fakat zabıtalığın ve profesyonel polisliğin esasen Batı Yakası’nın  San Jose departmanından 1940’lı yıllarda geldiğini görürüz” dedi.

Pasifika Enstitüsü üyeleriyle polis eğitimindeki değişimi de paylaşan Robert Handy, “Polis departmanı için çalışmaya başladığımda, çok az sayıda üniversite mezunu polis vardı. Şu an personelimizin çoğunun en azından üniversite veya yüksek lisans diploması bulunuyor. Polislerimizin antrenman ve eğitme şekli de değişti. Ben akademide eğitim görürken, 12 haftalık antrenman vardı ancak şu an polis akademisindeki 6 aylık eğitimden sonra 6 ay muharebe eğitmeniyle yapılandırılmış bir program sunuluyor” diyerek zamanla yapılan değişiklikleri anlattı.

Şef Handy topluma daha kaliteli bir hizmet sunabilmek için daha işe alımlarda daha seçici davrandıklarını ve daha iyi teçhizatlara sahip olduklarını ifade etti.
Polis şefi konuşmasını “ Biz bir polisin hatasız olmasını bekleyemeyiz. Hepimiz insanız. Polislerimize en iyi şekilde öğretip, en iyi şekilde antrenman yaptırabiliriz ama hatalar da yaparız. İlerlemek için hatalarımızdan öğrenmeliyiz”sözleriyle noktaladı.

Program soru ve cevap oturumuyla son buldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.