Pişir ve Paylaş

Pişir ve Paylaş

Michigan Türk Amerikan derneği (TASM) kadınlar kolu tarafından düzenlenen, ve Türk mutfağından çeşitli lezzetlerin tanıtıldığı “Cook and Share” (Pişir ve Paylaş) programı, yenilenen formatıyla, geçen hafta sezonun ilk programını gerçekleştirdi. Önceki yıllardan farklı olarak, bu yıl “Cooking Class” ismiyle icra edilmeye başlayan programa, beklenenin üzerinde davetli iştirak etti. Programda katılımcılara, kırmızı mercimek çorbası, islim kebabı, cacık, ve pirinç pilavından oluşan geleneksel bir Türk akşam yemeği menüsü tanıtıldı.

DSC 0443Programda yemeklerin hazırlanışı canlı olarak ve aşama aşama davetlilere gösterilerek, katılımcılara menülerin hazırlanışı sırasında deneme fırsatı da verildi. Sadece bayan misafirlerin değil, erkek katılımcıların da ilgiyle takip ettiği program, renkli görüntülere sahne oldu.

 

 Rita ve Tom Lauer  çifti,  programı çok beğendiklerini, ve katılış amaçlarının sadece Türk yemeklerini öğrenmek değil, Türk kültürü ve insanı hakkında da yeni şeyler keşfetmek olduğunu söylediler. Programa kızlarıyla birlikte katılan Rita  ve Tom  yemeklerin yapımı esnasında misafirlere ilk elden deneme fırsatı verilmesinden de çok memnun olduklarını sözlerine eklediler. Gelecek programlarda Türk mutfağından yeni lezzetler keşfetmeye devam edeceklerini belirten çift,  özellikle Türk tatlılarının nasıl yapıldığını merak ettiklerini ve görmek istediklerini söylediler.

 

 Program, tanıtımı yapılan yemeklerin ikramı ve Türkiye’de geleneksel akşam yemeği hakkında kısa bir sunumun gösterimiyle son buldu.

DSC 0420

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.