Pinnacle Academy’den Çocuk Festivali

Pinnacle Academy’den Çocuk Festivali

Virginia Oakton’da eğitim veren Pinnacle Academy’nin düzenlediği ‘Çocuk Festivali’ Kuzey Virginia Yüksekokulu (NOVA) Ernst Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

 

Program için düzenlenen resepsiyonda çoğunluğu öğrenci velilerinden oluşan katılımcılara Türk mutfağından yemekler ikram edildi.

 

DSC08885Bu yıl ikincisi düzenlenen programda, çeşitli ülkelerin kültürlerini yansıtan müzik ve dans gösterileri sunuldu. Çinli grubun küçük aslan ve ejderha dansı beğeni topladı. Meksika, Hindistan ve Kamboçyalı öğrenciler ise renkli kostümleri ve geleneksel dansları ile göz doldurdu.

 

Festivalde Pinnacle Academy öğrencilerinin ‘Dünya’yı daha yaşanılır hale getirme’ temalı proje kapsamında yapmış olduğunu çalışmalar katılımcıların beğenisine sunuldu. Dereceye giren öğrencilere ödül verildi.

 

Program hakkında açıklama yapan okul müdürü Mustafa Akpınar, öğrenci velilerine ve festivalde katkısı olan herkese teşekkür ettiğini belirtti. Farklılıkları kutlamak, başka kültürleri tanıma ve yarına kardeşçe yaşanılan bir dünya bırakmak amacıyla böyle bir festival düzenlediklerini ifade eden Akpınar, Türkiye başta olmak üzere tüm dünya çocuklarının bayramını kutladığını söyledi.

 

Festivalin ikinci yılında Çin’den Kamboçya’ya, Hindistan’dan Meksika’ya, Rusya’dan Türkiye’ye birçok ülkenin katılımıyla adeta bayram havasında geçtiğini vurgulayan Akpınar “Amacımız ABD’de 23 Nisan Çocuk Bayramı gibi güzel adetleri devam ettirmek, bununla beraber sadece Türklere yönelik değil, birçok milletlerin katıldığı geniş kapsamlı uluslararası çocuk festivaline dönüştürmektir.” şeklinde konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.