PII’ ın İbrahimi dinlerde birlik toplantısında Hz. İbrahim’in yeri tartışıldı

PII’ ın İbrahimi dinlerde birlik toplantısında Hz. İbrahim’in yeri tartışıldı

PII’ ın her yıl düzenlenen geleneksel İbrahimi dinlerde birlik toplantısında  Hz. İbrahim’in yeri tartışıldı.

Peace Island Institute (PI) adllı dinler arası dialog kurumunun her  ay düzenlediği “Abraham’s table” etkinlikleri içinde bu ay TCCNJ’de yer alan “İbrahimi dinlerde birlik” programında üç semavi dinin temsilcileri olarak museviliği temsilen Agudath İsrail Cemaati’nden Phil Kruger, Hiristiyanlığı temsilen Holy Spirit Lutheran Klisesi’nden Peggy Niederer ve İslamiyeti temsilen ödüllü film yapımcısı akademisyen Sami Tuna bir araya geldi.

Üç ilahi dinin perspektifinden Hz İbrahim’ i ve Hz. Ibrahim’in hayatından bazı kesitleri karşılaştırmalı olarak münazara eden konuşmacılar, dinler arası dialoğu geliştirici etkinliklerin arttırılmasının gereğine dikkat çekti. Günümüzde farklı toplumlarında dinlerin farklılıkları üzerinde durulduğunu ve bunun toplumu böldüğünü ayrıştırdığını ayrı ayrı vurgulayan konuşmacılar, oysa daha güzel bir dünya için dinlerin özde verdiği mesajın birliğine bakmak gerektiğini ifade ettiler.

Konuşmacılar bu tip etkinliklerin çoğaltılmasından tüm toplumun sorumlu olduğunu, kalplerde ve tüm dünyada barışın sağlanabilmesi için dinler arası hoş görü ve dialoğun en önenmli faktörlerden biri olduğunu belirttiler.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.