Peygamber sevgisi, New York soğuğunda kalpleri ısıttı

Peygamber sevgisi, New York soğuğunda kalpleri ısıttı

İki cihan serveri Hz. Muhammed (sav) New York’ta düzenlenen Peygamber Yolu programıyla anıldı. Manhattan Baruch Üniversitesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe eksi 15 derece soğuğa rağmen yoğun ilgi oldu. Program sonunda Peygamber Efendimiz’e ait Sakal-ı Şerif de ziyarete açıldı.

Sunuculuğunu Reha Yeprem’in yaptığı programda Süleyman Erkişi, söylediği ilahilerle salonu dolduran Peygamber sevdalılarına doyumsuz dakikalar yaşattı. Nihat Yeşil’in Kur’an-ı Kerim tilaveti katılımcılar tarafından büyük bir ilgiyle dinlendi.

IMG 1179

Çocukların Mehmet Akif Ersoy ve Fethullah Gülen Hocaefendi tarafından Peygamber Efendimiz için kaleme alınmış naatları okudukları gecede Cüneyt İldez hoca da bir sohbet yaptı. İnsanoğlunun cennetten kovulduktan sonra hep güven, emniyet ve huzur arayışı içinde olduğunun altını çizen İldez, Müslümanların da en temel görevinin bunları sağlamak olduğunu ifade etti. Hz. Muhammed’in yaşadığı toplumda daima emniyet, güven ve huzurun timsali olduğunu belirten İldez, “Peygamberimizin (sav) öğretileri arasında şiddet tavsiye eden tek bir sözünü görmedik, okumadık” dedi.

Müslüman’ın aldatılsa bile aldatan olamayacağını belirten İldez, “Bu ikisi arasında bir tercih yapmak zorunda kalırsak, bizler, aldatılan olmayı tercih etmek durumundayız. Müslüman aldatan olamaz!” diye konuştu.

Hz. Muhammed’in (sav) yalnızca insana değil, hayvanlara, tüm canlılara ve çevreye karşı da büyük saygı ve sevgi duyduguna dikkat çeken İldez, Efendimiz’in hayattından konuyla ilgili örnekler verdi. Zaman zaman gözyaşlarını tutamayan İldez, İslam dininin yalana asla hoşgörüyle bakmadığını söyledi. İldez, Hz. Muhammed’e (sav) eziyet edenlerin başında gelen Ebu Cehil’in oğlu İkrime’yi bile büyük bir nezaketle karşıladığının altını çizdi. Efendimiz’in incitilse dahi inciten olmadığını aktaran İldez, kendisine cefa edenlere dair hiçbir zaman intikam, hırs gibi duygularla muamele etmediğini söyledi.

Dondurucu soğuğa rağmen bin kişilik salonu tıka basa dolduran Peygamber sevdalıları, program sonunda Efendimiz’in mubarek Sakal-ı Şerif’ini de görme fırsatı elde etti.

 

North East Islamic Community Center (NEICC), Turkish Cultural Center (TCC) New York, Ant Store, Dünya Telecom, Herkul Teknoloji ile Zaman Amerika ve Fountain dergilerinin sponsorluğuyla düzenlenen etkinlikte ayrıca ihtiyaç sahipleri için bir de kermes yapıldı.

 

Hafta içinde Boston’da başlayan ‘Peygamber Yolu’ etkinliği New York’un ardından bu akşam Connecticut ve New Jersey’de düzenlecek olan programlarla devam edecek.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.