Pennsylvania’nın eğitim sorunları tartışıldı

Pennsylvania’nın eğitim sorunları tartışıldı

Philadelphia’nın saygın üniversitelerinden St. Joseph’s University, Barış Adaları Enstitüsü (Peace Islands Institute) sponsorluğunda düzenlenen “Philadelphia Yıllık Akademik Forumu”na ev sahipliği yaptı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Akademik Forum’un genel teması ise akademisyenleri bir araya getirip günümüz toplumunun yerel ve global problemlerine çözümler üretmek.

23 Mart Perşembe günü gerçekleşen foruma  ilgi büyüktü. “Pennsylvania Valisi Tom Wolf’a açık mektup: Öğrencilerin yüksek eğitim ve sonrasına daha iyi hazırlanabilmesi için yapılması gerekenler” konulu programa Philadelphia ve civarındaki üniversitelerden eğitim-öğretim alanında uzman 100’e yakın akademisyen katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Pennsylvania eyalet valisi personel şefi Kathleen McGinty, ilk ve orta öğretim kurumlarının denetlenebilirlik sorununa dikkat çekerek, “Vatandaşın devlete ödediği vergilerin okullara adil bir şekilde dağıtılıp dağıtılmadığını daha iyi denetlemeliyiz. Böylece gelir düzeyi düşük mahallelerde bulunan eğitim kurumlarındaki öğrencilerin sosyo-ekonomik düzeyi daha iyi olan yerleşim alanlarındaki okullarla eşit kalitede eğitim görmesini sağlayabiliriz” dedi.

Açılış konuşmasından sonra panelin ana kısmını oluşturan çalıştaya geçildi.

11 farklı masa etrafında toplanan akademisyenler kendi aralarında panelin konusunu tartışarak üniversite öncesi eğitimin geliştirilebilmesi üzerine önerilerde bulundu.

Her bir grubun önerileri grubun sözcüsü tarafından okundu ve bu öneriler mektup haline getirilmek üzere kayıt altına alındı.

Anaokulu eğitiminin yaygınlaştırılması, güzel sanatlara ve müziğe verilen önemin artması, sınav odaklı eğitim yerine bilgiyi içselleştirme amaçlı eğitime geçiş, ve lise sporlarının öğrencinin zamanının çoğunu harcamasının önlenmesi bu önerilerden bazılarıydı.

Merkezi Manhattan’da bulunan Barış Adacıkları Enstitüsü, New York, Pennsylvania, New Jersey, Connecticut ve Massachusetts olmak üzere 5 eyalette faaliyet gösteren kar amacı gütmeyen bir kuruluş.

Kültürel ve akademik aktiviteler düzenleyerek farklı inanç, mezhep ve uyruktan insanların birbirleriyle saygı ve karşılıklı anlayış çerçevesinde iletişime geçmesine olanak sağlayan bu dernek, şimdiye kadar düzenlediği onlarca forum, panel, yemek, konferans ve seminerlerle kültürel çeşitlilik, empati ve tolerans gibi konulara katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.