Orlando’da Türkçe rüzgarı esti

Orlando’da Türkçe rüzgarı esti

Bu yıl yedincisi gerçekleşen Güneydoğu Amerika Türkçe Olimpiyatları finali 1 Mart Cumartesi günü Florida eyaletinin Orlando şehrinde yaklaşık bin kişilik bir katılımla ve büyük coşkuyla gerçekleşti.

Edgewater lisesi gösteri salonunda gerçekleşen yarışmada, şarkı, şiir, folklor, skeç ve kısa film kategorilerin yer aldığı tam dokuz farklı dalda kıyasıya yarışan Amerikalı öğrenciler, şarkı ve folklor gösterileriyle coştu ve coşturdular. Ayrıca öğrenciler skeç ve kısa filmleriyle, salonu tıklım tıklım dolduran öğrenci velileri ile Orlando ve çevresinde yaşayan Türk vatandaşlarına duygu dolu anlar yaşattılar.


İstanbul Kültür Merkezi tarafından 22 şubat tarihinde yine Orlando’da düzenlenen elemelerde, Georgia ve Florida eyaletlerinden toplam 120 öğrenci 9 dalda yarışmıştı. Eyalet elemelerinde başarılı olan 50 öğrenci Orlando bölge finaline katılmaya hak kazanmıştı.

Zorlu yarışmalar sonunda şarkı yarışması birinciliğini, Florida Jacksonville’den Mellisa Hernandez , ikinciliği ise Orlando dan Alesha Webb alırken, şiir yarışması birinciliğini Tampa şehrinden  Mira Abdalla, ikinciliği ise Atlanta’dan Matthew Mutnick kazandı. Folklor alanında ise birinciliği Jacksonville folklor grubu ikinciliği ise Orlando folklor grubu elde etti. Skit dalında biriciği Orlando Lisesi ikinciliği Jacksonville Ortaokulu öğrencileri alırken, kısa film dalında birinciliği Tallahassee ortaokul öğrencileriö ikinciliği Orlando ortaokul öğrencileri aldı.

Programı izleyebilmek için farklı eyaletlerden gelenler, yaklaşık 9 saatlik uzaklıktan geldiklerini, manzara karşısında gözyaşlarını tutamadıklarını, bu organizasyonların artmasını istediklerini ifade ettiler.

Yarışma sonunda derece alan öğrenciler, Türkiye’de 12.si yapılacak Uluslararası Türkçe olimpiyatlarında Güneydoğu Amerika yakasını başarıyla temsil etmek için heyecanlı olduklarını belirttiler.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.