Orange County’de Dinlerarası Konseyi Paneli

Orange County’de Dinlerarası Konseyi Paneli

Pacifica Enstitüsü Orange County şubesi, Newport Mesa Irvine Dinlerarası Konseyi’nin “Dinlerarası 101: Müslüman Kimdir? İslam Nedir?” adlı paneline ev sahipliği yaptı. Etkinliğe, Orange County İslam Merkezi’nin konuşmacısı Lobna Mulla, Orange County İslamî Eğitim Merkezi’nden akademisyen Seyyid İmam Mostafa El Qazwini, Sufi kanaat önderi ve Merkez Orange County Dinlerarası Konseyi Başkanı Ayşegül Ashki ile Pacifica Enstitüsü’yle çalışan serbest yazar Mirkena Özer katıldı.

Programda panelistler Müslüman olmanın kendileri için ne ifade ettiğini tartıştı. Ayşegül Ashki, Sufilerin, İslam’ı evrensel ve herkesi içine alan bir din olarak gördüklerinden bahsetti. İmam El Qazwini İslam’ın olağanüstü ama çok açık olan Allah’la irtibat kurmak olduğunu belirtti. Mirkena Özer ise Müslüman’ın elinden kimsenin zarar görmeyeceği, Allah’ın vasıflarına ayna olma hedefindeki bir kişi olduğunu dile getirdi.

Panelde daha sonra Kur’an’a, onu incelerken ek bilgiye ve ona yaklaşırken tavsiyeye olan ihtiyaca dair konuşmalar oldu. Kendisi de bir mühtedi olan Özer, Kur’an’a yaklaşırken sahip olmak gereken en önemli şeyin açık bir kalp ve açık bir zihin olduğunu söyledi. İmam El Qazwini tefsirin ve uzmanlardan gelen kaynakların önemini belirtti. Lobna Mulla, Kur’an’ın kültürel ve tarihi bağlamını anlamanın gerekliliğini vurguladı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.