Nuh’un Gemisi, Michigan’da konakladı

Nuh’un Gemisi, Michigan’da konakladı

Michigan Türk Amerika Derneği (TASM) bir ay süren ‘Aşure Günleri’ kapsamında  başta Detroit olmak üzere Ann Arbor, Grand Rapids, Kalamazoo ve Lansing şehirlerinde programlar düzenledi. Çok kültürlülüğün toplum için büyük önem taşıdığını belirten TASM başkanı Tolga Çelik, “Türk toplumu olarak yaşadığımız şehirlere kültürel ve sosyal katkı sağlamaya çalışıyoruz, dedi.


Dernek tarafından polis departmanları, üniversiteler, kiliseler ile toplumun farklı kesimlerinden yaklaşık 2 bin kişiye aşure dağıtıldını söyleyen Çelik şunları söyledi: “Burada en büyük fedakarlığı derneğimizin kadın kolları yapıyor. Aşurelerin tamamı derneğimizin gönüllüleri tarafından evlerde hazırlandı ve yapılan aşureleri ilk olarak komşularımızla paylaştık. Her TASM gönüllüsü en az 20 komşusuna aşure ulaştırmaya çalıştı. İlk yıllarda bazı komşularımız, kapılarını çaldığımızda bizi biraz garip karşılıyordu. Hatta kendilerine verdiğimiz aşurelere karşılık ücret teklif edenler dahi oluyordu ama şimdilerde bir çoğu aşurenin tadına da alıştı. ‘Bir dahaki aşure ne zaman’ diye soranlar oluyor.”


Troy Polis departmanı halkla ilişkiler sorumlusu Andy Breindenich, “Bu ziyaretlerinizden oldukça memnun olduğumuzu ifade etmek isterim. Geçtiğimiz sene de gelmiştiniz. Derneğiniz çeşitliliğe çok açık. Burada yaşayan diğer toplumların da Türk toplumu gibi Amerika’ya adapte olmasını isteriz. Türk toplumunun bu çalışmaları takdirin çok üstünde.” dedi.


Aşure için ziyarete gidilen Detroit Polis departmanında görevli Charles Spruce ise, “Aşure leziz ve nefis bir tatlı. Benim buradaki işim toplumsal faaliyetlerle alakalı. Bu açıdan sizin, toplumunuzun güzel bir parçasını bize getirmeniz çok önemli” dedi Aşurenin tadını nasıl bulduğu sorusuna Spruce, “İlk önce içinde elma var zannettim. Tadı çok güzel ve ilginç. Her defasında daha önce tadını almadığınız bir şeyle karşılaşıyorsunuz. Farklı ama çok hoşuma gitti” dedi.


Methodist Children’s Home Society çalışanlarından Heather Karschner da “Aşure çok güzel. Bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim” diye konuştu.

Write a comment

1 Comment

  1. menekse February 20, 18:30

    Oncellikle Amerikada ve tum dunyada gonulden ve kalpten yapilan bu essiz insancil davranislari, kelimeler ile takdir etmekten gercekten zorluk cekiyorum…Bu guzelliklerin farkliligini ve onemini degerli zamanlarindan ve sahsi isteklerinizden feragat edip boylesi cok essiz guzelliklere ve kardeslige atilan adimlarinizi kalbi gonulden kutlar, Yuce Allah’tan basarilarinizin ve samimi sevgilerinizin devamini dilerim..

Only registered users can comment.