NJ Eyalet Senatörü Loretta Weinberg Türk toplumu ile biraraya geldi

NJ Eyalet Senatörü Loretta Weinberg Türk toplumu ile biraraya geldi

New Jersey Eyalet Senatörü Loretta Weinberg, Türk Kültür Merkezi’nin RidgeField, New Jersey’deki binasında düzenlenen kahvaltıya katılarak Türk toplumu ile biraraya geldi.

Sıcak ve samimi bir ortamda geçen kahvaltıda, kendine yöneltilen soruları cevaplayan Senatör Weinberg, görevi dolayısıyla sahip olduğu sorumlulukları anlattı. Loretta Weinberg, kendisini çok etkileyen Türkiye seyyehatinden de bahsederek kahvaltıya katılanlara özel anlar yaşattı.

Çoğunluk lideri olarak yasama işlerinin zeminini hazırlayarak planlamasını yaptığını, günlük, haftalık ve yıllık yasama gündemlerinin planlanmasından sorumlu olduğunu söyleyen Weinberg, Kadın, çocuk, aile, sağlık, silah güvenliği, hükümetin şeffaflığı ve yaşam kalitesini yükselmeye yönelik konularda çalıştığını belirterek bu konularda kendisinden yardım isteyen herkese kapısının açık olduğunu vurguladı.

Öte yandan, iki yaz önce Türkiyeiye gitmesine rağmen anılarının çok taze olduğunu belirten Weinberg, Türkiye’den çok güzel anılarla ayrıldığını ve Türkiye’de bulunduğu süre içerinde çok mutlu olduğunu söyledi.

Loretta Weinberg Türkiye’de meydana gelen olayların ilk etapta kendini şaşırttığını söyledi. “Türkiye çok özel bir ülke ve protestoları duyduğumda endişelendim. Ancak bu protetoların bir çevre hareketi ile başladığını duyunca rahatladım” diyerek şaşkınlığını ifede eden Senatör Weinberg, gelişmiş bir ülkede demokrasinin ilerlemesi ve yerleşmesi için bu tip olayların kaçınılmaz olduğunu vurguladı ve “Türk demokrasisinin bu olaylar neticesinde olumlu yönde yol kat edeceğine tüm kalbimle inanıyorum” dedi.

Türk toplumunun kendine gösterdiği yakın ilgiden hayli memenun kalan New Jersey Eyalet Senatörü Loretta Weinberg arzu edenlerle hatıra fotorafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.