NJ Eyalet Meclisi, Yasama Konseyi Üyesi Holly Schepsi, PII’ın misafiri oldu

NJ Eyalet Meclisi, Yasama Konseyi Üyesi Holly Schepsi, PII’ın misafiri oldu

 Barış Adaları Enstitüsü, Nisan 8 Pazartesi günü, ‘Kadın tarihi’ ayı etkinlikleri kapsamında, New Jersey Eyalet Meclisi, Yasama Konseyi üyesi Holly Schepisi’yi ağırladı.

 

Samimi bir ortamda geçen öğle yemeğinin ardından konuşma yapan Holly Schepisi, konuşmasında, kadınların sosyal hayatın içinde aktif olmasının önemini vurguladı. Schepsi, kariyerine nasıl başladığını şimdi neler yaptığını ve gelecek için neler hedeflediğini anlattı.

 

Hayatta en iyi öğrenme aracının bir problem karşısında tarafları aynı özen ve samimiyetle anlamaya çalışmak ve problemi farklı açılardan görebilmek olduğunu belirten Schepsi, “lider olmak istiyorsanız, başarısızlıklarınızı kabul edebilmeli ve gerektiğinde tüm maddiyattan vazgeçebilecek kadar güçlü bir karaktere sahip olmalısınız” dedi.

 

IMG 5295Schepsi ilk politika tecrübesini lise yıllarında New Jersey Bergen County Cumhuriyetçi Parti’nin başkanı olan babasına refakat ederek kazandı. Daha sonra üniversite eğitimi için Washington’a gitti. Washington’da ABD Kongresi’nde ve ardından New York’ta Birleşmiş Milletler’de staj yapan Schepsi daha sonra eğitim için Doğu Avrupa’ya gönderildi. Avrupa’da kaldığı süre içinde Britanya Parlementosu’nda çalıştı ve dünya politikalarına ilgi duyduğunu keşfetti. ABD’ye dönüşte, Fordam Üniversitesi’nde psikoloji ve uluslar arası politika üzerine yüksek lisans yaptı.

 

Mezuniyetinin ardından New York’ta özel bir hukuk bürosunda çok yoğun bir şekilde çalışırken kızının hastalığı sebebiyle bu görevden ayrılıp kendi hukuk ofisini açtı. Ardından politikaya atıldı.

 

NJ eyaletinde siyasetin geleneksel ve erkek odaklı olduğuna dikkat çeken Schepsi, “polikada kadın liderlerin artması gerek. Bu noktada, toplum içinde söz sahibi kadınların çoğalması ve rol model olması gerekiyor. Daha fazla kadına, daha fazla farklı bakış açısına ihtiyaç var. Bunun için de sorumluluğu üstlenmeye gönüllü kimseler gerekiyor” dedi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.