Niagara Vakfı’nın gelenekselleşen ödül töreni Ohio’da gerçekleşti

Niagara Vakfı’nın gelenekselleşen ödül töreni Ohio’da gerçekleşti

Niagara Vakfı, Ohio eyaletinin başkenti Columbus’ta gelenekselleşen ödül törenlerinin sonuncusunu düzenledi. Merkezi Illinois eyaletinde bulunan vakfın Ohio şubesi, 2004’ten beri faaliyetlerini sürdürüyor. Ödül töreni vakıf tarafından 2009’dan bu yana düzenleniyor.

Gelenekselleşen ödül törenine seçkin bir davetli kitlesi katıldı. Niagara Vakfı Ohio Müdürü Serkan Aykan, iş ve sanat dünyasından, din adamlarına, milletvekillerinden, akademisyenlere kadar toplumun her kesiminden misafirleri olduğunu  belirterek şu açıklamada bulundu: “Ana hedefimiz, eğitim ve diyalog. Bu gece de bu anlamda topluma hizmette öncü olan kişi ve kuruluşlara ödüllerini veriyoruz.”

Halka Hizmet ödülü, NBC televizyonunun Columbus yerel kanalı olan NBC4 televizyonuna verildi. Barış ödülü, Türkiye ile de iş yapan Greif şirketine, Global Vizyon ödülü ise Columbus Sanat ve Dizayn Üniversite’sine verildi.

Greif şirketinin Başkanı David Fischer, Türkiye’nin uyuyan güzel olduğunu, Türkiye’ye gittiğini ve tekrar gitmek istediğini ifade etti. Üniversitenin ödülünü de Rektör Dennison Griffith teslim aldı. Rektör, bu ödülü almaktan büyük onur duyduğunu söyledi. NBC4 kanalının genel müdürü ve CEO’su Dan Bardley ise, Niagara’nın ve Columbus halkının kendilerini bu ödüle layık görmelerinden büyük mutluluk duyduğunu ve ilk fırsatta Türkiye’ye gitmek istediğini sözlerine ekledi.

Programın kapanış konuşmasını özellikle Ohio’da hemen herkesin tanıdığı ünlü işadamı Ermeni asıllı Yaromir Steiner yaptı. Yaromir Steiner, “Kapanış konuşmamı Fethullah Gülen’e ayırmak istiyorum çünkü o bütün bu güzel faaliyetlerin yapılmasının en büyük teşvikçisidir. Kendisi barışa ve insanlığa hizmet eden en önemli insanlardan birisidir. Fethullah Gülen tüm dünyada çok iyi anlaşılmalıdır.” dedi.

ABD’nin Orta Batısında 11 eyalette 2004 senesinden beri faaliyet gösteren Niagara Vakfı’nın onursal başkanının da Fethullah Gülen Hocaefendi olduğu biliniyor. 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.