Niagara Vakfı’nın Gelenekselleşen Barış ve Diyalog ödülleri Chicago’da sahiplerini buldu

Niagara Vakfı’nın Gelenekselleşen Barış ve Diyalog ödülleri Chicago’da sahiplerini buldu

 

Amerikalı Türkler tarafından kurulan toplumlararası barış ve diyaloğu geliştirmeyi amaçlayan Niagara Vakfı Chicago’nun 2012 Barış ve Diyalog ödülleri sahiplerini buldu.

Bu yıl yedincisi düzenlenen ödül töreni politika, sanat ve medya dünyasından yoğun ilgi gördü. Sunuculuğunu ünlü beslenme uzmanı ve NBC Chicago’da televizyon programı yapan Dr. Sandy Goldberg ‘in yaptıgı  törende ödüller Adanmışlık (Commitment), Medya (Media) ve  Küresel Bakış (Global Vision) olmak üzere üç kategoride verildi. Chicago’dan çok sayıda akademisyen, medya temsilcisi, kanaat önderi, politikacı ve bürokratın katıldığı ödül töreni şehrin nabzını tuttu. Programın ev sahipliğini Niagara Vakfı ile birlikte Illinois Valisi Pat Quinn, Illinois İçişleri Bakanı Jesse White, Chicago Belediye Başkanı Rahm Emanuel, City Club of Chicago ve Chicago NATO Karşılama Komitesi Başkanı Lori Healey yaptı.

Açılış konuşmasını Niagara Vakfı Başkanı Dr. Şerif Soydan yaptı. Şerif Soydan Niagara Vakfı’nın gerçekleştirdiği sosyal faaliyetlerle dünyada, karşılıklı anlayışı geliştirme, şefkat ve saygı gibi insani değerleri yaygınlaştırmayı amaçladığını söyledi.

chicago2

Onursal Başkanlığını Fethullah Gülen Hocaefendi’nin yaptığı ödül töreninde, Hocaefendi de gönderdiği mektup ile ödül alanları tebrik etti. Hocaefendi’nin mektubunu Chicago Din Adamları Konseyi Başkanı Rahip Stanley Davis okudu.
Gülen’in mektubunu okumanın kendisine onur verdiğini söyleyen Davis, Gülen’in farklı din mensupları arasında barış ve uyum için öncü bir lider olduğunu belirtti. Gülen’in bu çalışmalarının sevenleri tarafından Türkiye’den dünyaya taşındığını söyleyen Davis, hizmet hareketinin medya, eğitim ve işadamları kuruluşlarınca dünyanın farklı yerlerinde, Chicago’da da Niagara Vakfı’nca temsil edildiğini söyledi.

chicago7

Fethullah Gülen Hocaefendi’yi Pensilvanya’daki ikametgahında eşiyle birlikte ziyaret ettiğini anlatan Davis, kendisinde gerçek bir liderlik, dünya barışına adanma ve bütün insanlığa karşı bir sevgi gördüğünü söyledi. Bu karşılaşmadan sonra kendisinin 2006’da ilk defa Niagara Gülen ödülü almasının daha da manalı olduğunu belirtti.

Rahip Davis’in okuduğu mektupta Fethullah Gülen Hocaefendi ödülü dostluk adına kabul eden herkese teşekkür etti ve davete katılanları sevgi kahramanları olarak nitelendirdi.

Ödül alanlar için özel olarak hazırlanan video ise salondakilerin beğenisini topladı.

chicago5

Medya ödülü, eğitim ve kültür alanındaki çalışmalarından ötürü WTTW11 kanalına verildi. Ödülü WTTW 11 Başkanı ve CEO’su  Dan Schmidt aldı. Dan Schmidt kısa zamanda Niagara Vakfı’nın Chicago’da harika işler yaptığını söyledi.

Adanmışlık (Commitment) ödülü ABD’nin büyük enerji firmalarından olan 57.00 bin çalışana sahip Comed’in Başkan ve CEO’su  Anne R. Pramaggiore’ye verildi.  Pramaggiore Chicago’da Niagara Vakfı’nın özel bir yeri olduğunu ve Chicago’da olmalarından dolayı bu şehrin şanslı olduğunu belirtti.

Küresel bakış (Global Vision) ödülünü ise müzik alanındaki katkılarıyla, insanlığa hizmetinden dolayı Chicago Senfoni Orkestrası’na verildi. Ödülü orkestra adına Chicago Senfoni Orkestrası Başkanı Deborah R. Rutter aldı. Konuşmasına Selamun Aleyküm diye başlayan Deborah Rutter bir klasik müzik sanatçısı olarak müslüman ve Türklere saygısını gösterdi. Niagara’nın çalışmalarını muhteşem olarak niteleyen Deborah Rutter, Gülen’in fikirlerinden okuduğum ve öğrendiğim kadarı ile bu başarı beni şaşırtmadı dedi.

chicago6

Ödül alan herkesin konuşmasına Türkçe başlaması ise salondaki Türk seyirciler için ayrıca bir jest oldu.

Chicago Senfoni Orkestrası’nın Niagara Vakfı’na ve ödül törenine katılanlara küçük ama anlamlı bir de hediyesi vardı. Chicago Senfony Orkestrası’nın ustalarından oluşan küçük bir ekip, salondakilere bir klasik müzik ziyafeti verdi.

chicago1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

chicago4

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.