Niagara Vakfı’ndan İbrahimi dinler yemeği

Niagara Vakfı’ndan İbrahimi dinler yemeği

Missouri Eyaleti’nin St Louis şehrinde, Niagara Vakfı tarafından organize edilen geleneksel İbrahimi dinler yemeğinde bir araya gelen Hristiyan, Musevi, Hindu ve Müslümanlar, gençlerin dinlerarası diyaloğa bakış açısını konuştu.

Programa Shaare Emeth Sinagagu ev sahipligi yapti. Webster Groves Hiristiyan Kilisesi, St. Louis Islam Vakfi, TASOM (Missouri Turk Amerikan Toplumu), ve FEBA (Balkan Amerikan Federasyonu) gibi yardımcı sponsorluğu ile gerçekleştirilen programın konuşmacıları olan liseli ve üniversiteli öğrencilerin konuşmaları misafirlere duygu ve umut dolu anlar yaşattı.

Program, yemeğe ev sahipliği yapan Sinagog Shaare Emeth’ten Rabbi Jonah Zinn’in konuşması ve duasıyla başladı. TASOM’un sponsorluğunda Türk mutfağından ikram edilen yemeğin ardından Dinlerarası Diyalog Danışmanı Beth Damsgaard-Rodriguez’in moderatörlüğünü yaptığı panel başladı.

JAM (Jews and Muslims Teen Group) organizasyonu adına katılan Musevi Shoshana Williams ve Müslüman Ayesha Wahidi isimli iki liseli öğrenci, dinlerarası diyalog tecrübelerinin kendi dinlerini ve diğer dinleri daha iyi tanımalarına fırsat verdiğini vurguladı. Beraber yaşadıkları en güzel tecrübelerden birisinin, Noel zamanında kendi dinlerinde böyle bir kutlama olmadığından ve bu tatil zamanında boş vakitleri olduğu için birlikte toplumsal yardım projeleri geliştirmeleri olduğunu belirttiler.

Saint Louis Üniversitesi, Interfaith Alliance kulübünün başkanlığını yapan Hindu Suraj Arshanapally, üniversiteli arkadaşlarıyla birlikte herkesi kucaklayan program yapmalarının toplumun barış içerisinde yaşaması adına çok önemli olduğunu vurguladı.

Maryville Üniversitesi’nde diyalog faaliyetleri yapan Rebecca Girresch isimli biyoloji bölümü öğrencisi, bilimin din ile çatıştığına karşı olduğunu belirterek sosyal medyada böyle güzel birlikteliklerin daha çok paylaşılması gerektiğini dile getirdi.

Bal Vihar Hindu Kültür Merkezi’nde diyalog faaliyetlerinde aktif rol oynayan lise iki öğrencisi Sohil Swaminathan, farklı dinlerin aynı noktaya giden farklı yollar gibi olduğunu ve bunun için aynı noktaya vardıktan sonra farklı yolları takip etmemizin önemli olmadığını vurguladı.

Gece, Niagara Vakfı Missouri eyalet sorumlusu Ali Durhan’ın kapanış konuşmasıyla bitti.

Ali Durhan, böyle programların birbirimizi tanıma ve ortak değerlerimiz üzerinde konuşma adına önemli fırsatlar olduğunu belirtti.

Program, konuşmacı öğrencilere ve misafirlere sürpriz bir hediye çekilişiyle son buldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.