Niagara Vakfı üç büyük dini buluşturdu

Niagara Vakfı üç büyük dini buluşturdu

Missouri eyaletinin St Louis şehrinde, Niagara Foundation tarafından organize edilen, Archdiocese of St Louis’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen geleneksel İbrahimi Dinler yemegine bu yıl çok büyük bir ilgi vardı. Geçtiğimiz perşembe akşamı düzenlenen yemeğe üç semavi dinden iki yüzü aşkın temsilci katıldı.

Programa Archbishop Robert Carlson’ı temsilen, Katolik kilisesinin dinlerarası ilişkiler Başkanı, Profesör Lawrance Welch’in konuşması ve duasıyla başlandı. TASOM ve FEBA’nın yardımcı sponsorluğunda sunulan akşam yemeğinin ardından gecenin teması olan ‘zor zamanlarda fedakarlık, merhamet ve kenetlenme’ üzerine panel başladı. İlk konuşmayı, St Louis’deki en büyük sinagog olan Congregation Shaare Emeth’in hahamı James Bennett yaptı. Haham Bennett konuşmasında zor günlerde sadaka verilmesinin çok önemli olduğunu, bizlere bahşedilen malların başkaları için harcamanın büyük bir erdem olduğunu belirtti. Gecenin ikinci konuşmacısı, Aquinas Institute’ten Profesor Leo Almazan’dı. Profesor Almazan, fedakarlığın beklentisiz bir şekilde yaşam olduğunu belirtirken, bu kelimenin kenetlenmek icin anahtar olduğuna dikkat çekti. Son olarak, Daar-ul Islam Camisi’nin müfti ve imamı olan Asif Umar, gecenin konusuyla ilgili Hz. Muhammed (sav)’in hayatından örnekler verdi. Müftü Umar, sadakanün Yahudilik’te oldugu gibi aynen Islamiyet’te de olduğunu belirterek, sadece zor zamanlarda değil, ferah anlarımızda da kenetlenmenin önemli olduğunu belirtti.

Gece, Niagara Vakfı Missouri eyalet sorumlusu Ali Durhan’ın kapanış konuşmasıyla kapandı. Ali Durhan, farklılıklarımızla barışık, benzerliklerimizle bütün olarak yaşamanın çok önemli olduğunu belirtti. Program süpriz hediye çekilişleriyle son buldu.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.