Niagara Vakfı Ödülleri Nebraska’da sahiplerini buldu

Niagara Vakfı Ödülleri Nebraska’da sahiplerini buldu

Niagara Vakfı’nın Nebraska eyaletinde 4.sünü düzenlediği ‘Nigara Vakfı Ödül Töreni’ne üst düzey katılım olurken yüzden fazla konukta Türkiye ve Anadolu insanı hakkında bilgi sahibi oldu.

Gecenin sunuculuğunu Nebraska eyaleti eski içişleri bakanı ve Nebraska Basın Derneği yöneticisi Allen Beerman yaptı. Marriott Otel’de gerçekleştirilen ödül törenine Vali Yardımcısı Lavon Heidemann, Eyalet Meclis Başkanı Greg Adams olmak üzere birçok siyasetçi, dini lider ve toplumun önde gelen isimleri katıldı.

Törende üç farklı alanda üstün başarı ve hizmet sunan kişiler ile kurumlar ödüllendirildi. Niagara ‘Medya Ödül’ü bu yıl Nebraska Basın Derneği ‘e verildi. Niagara ‘Topluma Hizmet Ödül’ü  Nebraska Beşeri Bilimleri kurumuna, Niagara ‘İnsan Haklarına Adanmışlık Ödül’ü ise eyalet senatörü Amanda McGill’e takdim edildi.

İki defa Türkiye’ye düzenlenen geziye katılan Senatör McGill, ödülünü kabul ederken herkesi Türkiye’yi ziyaret etmeye davet etti. McGill, Türkiye ziyaretinde farklı kültürlere dair çok daha fazla bilgi sahibi olduğunu ve Anadolu ile kendileri arasında birçok değerinde ortak olduğunun altını çizdi.

Katılımcıların memnuniyet ve takdirini kazanan gecede ayrıca on dört ayrı müzik enstürümanını kullanabilen sanatçı David Marsh mini bir konser verdi. Barış konulu şarkıları seslendiren sanatçı Marsh, konserde katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

Aktivite de dikkat çeken bir hususta Nebraska Basın Derneği heyetinin geçtiğimiz yaz gerçekleşenolduğu Türkiye gezisinden edindiği izlenimleri katılımcılarla paylaşması oldu.

Ulusal Gazeteciler Derneği yönetim kurulu üyesi Deb McCaslin’in Türkiye tarihi, kültürü, Müslümanlık ve Ramazan ayının toplumdaki yerinin önemini zaman zaman duygu yoğunluğu içinde anlatması salonda hissi dakikaların yaşanmasına neden oldu. McCaslin, Anadolu coğrafyasını bezeyen değerlerin insani yönünün çok önde olduğunu belirterek, hemen herkesin kendisine dair bir güzelliği, bir değeri bulabileceğini dile getirdi.

Gece hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile sona erdi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.