Michigan Niagara Vakfı “2014 Barış ve Diyalog” ödülleri sahiplerini buldu

Michigan Niagara Vakfı “2014 Barış ve Diyalog” ödülleri sahiplerini buldu

Niagara Vakfı’nın Michigan’da bu sene 4.sünü düzenlediği ‘‘2014 Barış ve Diyalog’’ ödülleri sahiplerini buldu. Ödül sahipleri Michigan eyaleti sakinlerinin oyları ile belirlendi.

Ödül töreninin sunuculuğunu Michigan eyalet radyosu “State Side”programı sunucusu Cynthia Canty yaptı. Geceye birçok siyasetçi, dini lider ve eyaletin önde gelen isimleri katıldı.

Program Niagara Vakfı’nın onursal Başkanı Fethullah Gülen Hocaefendi’nin gönderdiği mesajın okunmasıyla başladı. Niagara Vakfı’nın eğitim, topluma hizmet, barış ve diyalog, hayat boyu liderlik ile medya alanlarında verdiği ödüller sahiplerine teslim edildi. Niagara Eğitim ödülünü bu yıl Michigan eyaleti Eğitim Müdürü Michael Flanagan aldı. Ödül töreninde Flanagan, Niagara Vakfı’nın çalışmalarını yakından takip ettiğini ve takdir ettiğini dile getirdi.

Niagara ‘‘Barış ve Diyalog’’ ödülü ise Grand Valley State Üniversitesi Kaufman Dinlerarası Enstitüsü Başkanı Douglas Kindschi’ye verildi. Kindschi, yaptığı kısa konuşmada 2012 yılında Grand Rapids şehrinde 300’den fazla etkinlik düzenlediklerini ve ödülü de etkinliklerde emeği geçen yüzlerce insan adına aldığını dile getirdi. Niagara Vakfı’nın geçen yıl düzenlediği Türkiye gezisine katıldığını ve Türkiye’de ziyaret ettiği kurumlardan ve sunulan hizmetlerden etkinlendiğini söyledi. Kendisine verilen Barış ve Dialog ödülünün aslında Niagara Vakfı’na verilmesi gerektiğini belirten Kindschi, ‘‘Böylesine insanlarlar ve farklı etnik gruplar arasında köprüler kuran bu Vakfa ödül verilmeli.’’ dedi.

Niagara ‘‘Medya’’ ödülü ise ülke çaında tanınan gazeteci ve yazar David Crumm’a verildi. ‘Read the Spirit’ isimli internet üzerinden yayın yapan derğinin kurucusu ve genel yayın yönetmeni olan Crumm, başında bulunduğu kurum ile Niagara Vakfı’nın hedeflerinin örtüştüğünü dile getirdi. Dünya barışının ancak bireylerin kendi hikayelerini ve inançlarını başkaları ile paylaşmasıyla mümkün olabileceğini ifade eden Crumm, bu bağlamda diyaloğun kaçınılmaz barış adına en önemli unsur olduğuna işaret etti.

DSC_0247‘‘Hayat Boyu Liderlik’’ ödülünü ise bu yıl eğitim ve ekonomi alanlarında faaliyet gösteren  birçok kuruluşun yonetiminde bulunmuş, siyaset alanında hizmet vermiş Wayne Vilayeti Ruh Sağlığı Kurumu (Mental Health Authority) Başkanı Tom Watkins aldı. Konuşmasında Watkins, ‘‘Bu dünyaya getirdiğimiz farklılıklarımızı ortak paydalarımızda buluşarak bina edebilmenin yollarını bulabiliriz.’’ dedi. Watkins ödülü geceye katılan eşi, ailesi ve gençler adına aldığını ifade etti.

‘‘Topluma Hizmet’’ ödülü ise bu yıl Michigan’da faaliyet gösteren yardım kuruluşu “Capuchin Soup Kitchen”e verildi. Ödülü kurum adına Detroit Şubesi Müdürü Jerry Smith aldı. Kurumun yaklaşık yüz yıldır fakir ve ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek, gıda ve elbise yardımında bulunduğunu ifade eden Smith, ihtiyaç sahiplerini topluma kazadırmanın her bireyin görevi olduğuna işaret etti.

Ödül töreni geceye katılanların toplu fotoğraf çekitirmesinin ardından sona erdi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.