NH eyaleti Meclisi’nde ”Türk Kültür Günü”ne yoğun ilgi

NH eyaleti Meclisi’nde ”Türk Kültür Günü”ne yoğun ilgi

Türk Kültür Merkezi (TCC) tarafından bu yıl 4. sü düzenlenen ‘‘Türk Kültür Günü’ programına eyaletin en üst yönetimi ile 400 kadar misafir katıldı.

Programın onur konuğu ve ana konuşmacısı Meclis Başkanı Shawn Jasper oldu. Meclis Başkanı yaptığı konuşmasında New Hampshire’daki Türk toplumunun eyalete yaptığı katkılardan övgüyle söz etti. Jasper, bir Türk dostu olduğunun altını çizdi ve ‘‘Türkiye’de yaşanan insan hakları ve özgürlükler alanında yaşanan sıkıntılardan dolayı New Hampshire eyaleti olarak ciddi kaygı duyuyoruz’’ dedi.

İfade hürriyetinin sınırlandırılmasının hiçbir makul gerekçesi olamayacağının altını çizen Meclis Başkanı Jasper, en kısa zamanda bu anti-demokratik uygulamaların sona ermesini diledi.

Etkinliğe ev sahibi yapan 8 milletvekili ve senatörün konuşmalarının ardından geçtiğimiz Haziran ayında yine Türk Kültür Merkezi tarafından organize edilen Türkiye ticaret gezisine Vali Maggie Hassan ile birlikte katılan, Eyalet Ekonomi Bakanı Jeffrey Rose da söz aldı. Bakan Rose konuşmasında, Türkiye’nin ticari ve politik anlamda önemine değinirken, yapmış oldukları ticaret gezisinden iki tarafından büyük kazanım elde ettiğini dile getirdi. Rose konuşmasında TCC’nin düzenlediği etkinliklerle hem iki ülke arasında hem de eyaletteki farklı topluluklar arasında köprü görevi üstlendiğini dile getirdi.

IMG_4430Kongre binasında yapılan programa Türk mutfağından lezzetleri Mediterrano restoranı tedarik etti. Türk mutfağından çeşitli tatların yanı sıra katılımcılara Türk kahvesi de  ikram edildi. Kaligrafi sanatçısı Maria Karaman’ın canlı performansı ise etkinliğe renk kattı.

Programın sonunda TCC’nin haftasonu okulu öğrencileri sema gösterisi yaptı. İlk defa sahne alan öğrenciler, performanslarıyla katılımcılardan büyük alkış aldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.