New York’tan yükselen kardeşlik çağrısı

New York’tan yükselen kardeşlik çağrısı

New York Türk toplumunun önde gelen isimleri, işadamı Ali Rıza Doğan tarafından verilen iftar yemeği için bir araya geldi. Doğan’ın sahibi olduğu Ali Baba Terrace’da gerçekleştirilen programda Türkiye’ye sağduyu ve dostluk mesajları gönderildi. 

doganAkşam ezanı ile başlayan programda Ali Rıza Doğan, “Ülkemizde ve dünyada insanlar inançlarından, düşüncelerinden dolayı maruz kaldıkları zulümle mücadele ederken, ne mutlu ki bizler burada tüm farklılıklarımızla biraraya gelebildik.” diyerek geceye katılan herkese teşekkür etti. Konuşmasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den İstanbul’a yapılacak olan üçüncü köprünün isminin değiştirilmesini isteyen Doğan şunları söyledi: “Kendisine çok özel sevgi ve saygı beslediğim Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’den bir ricam var. Lütfen, Istanbul’da yapılacak olan üçüncü köprünün adı ‘Mevlana’ ya da ‘Yunus Emre’ olsun. New York çevresinde bulunan Aleviler adına bu dileğin dikkate alınmasını önemle rica ediyorum. Biliyorum ki, köprüye bu tip birleştici bir isim konulması Türkiye’de olduğu kadar, ABD’ de yaşayan tüm Alevi canların da dileğidir.” Doğan, Cemevlerinin ibadethane olarak tanınması konusunda da Cumhurbaşkanı’ndan destek istedi.

 

Geceye İzmir’den katılan Alevi dedesi Hüseyin dede ise Türkiye’den binlerce kilometre uzakta Türk toplumunu birarada görmekten büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Hz Muhammed (SAV)’in “İman etmedikçe cennete giremezesiniz. Birbirinizi sevmedikçe iman etmiş sayılmazsınız.” hadisini hatırlatan Orhan, “İmanın kemale ermesi, birbirini sevmekten geçer. Niçin Alevi Sunni dostluğunu anlatmak için hala 500 yıl öncesinden örnekler veriyoruz? Devir hünkar Hacı Bektaş’ın dediği gibi ‘Bir olalım, iri olalım, diri olalım”deyip kenetlenme devridir. Allah’ım gönüllerimizi öylesine genişlet ki, arada nifaka ayrımcılığa yer kalmasın” diye dua etti.

 

Ramazan ayının dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberlik gibi önemli kavramları hatırlattığını vurgulayan Başkonsolos Yardımcısı Ayten Eler ise Somali’nin başkenti Mogadişu’daki Türk Büyükelçiliği’ne yapılan bombalı saldırıyı kınadı.

Geceye Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolos Yardımcısı Ayten Eler’in yanı sıra, Türk Kültür Merkezi (TCC) direktörü Fehmi Yıldırım ve Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) başkanı Ali Çınar da katıldı.

 

Programda, Ali Baba Restorant’ın birbirinden lezzetli yemeklerine solist Olgun Kurkan, Bülent Kayabaş ve İlker Çıracı’dan oluşan mini orkestra Anadolu türküleri ile eşlik etti. Programın  sunuculuğunu Cem Otun yaptı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.