New York Üniversitesi öğrencilerinden örnek hareket

New York Üniversitesi öğrencilerinden örnek hareket

New York Üniversitesi (NYU) Türk Öğrenci Derneği ve Kenya Öğrenci Derneği, Kenya’da su kuyusu açmak için kampanya başlattı.

Kampanya bünyesinde kermes organize eden öğrenciler, Kenya’nın Garissa Üniversitesi kampüsünde çoğunluğu öğrenci olmak üzere 147 kişinin hayatını kaybettiği saldırı için de anma töreni düzenledi.

Amaçlarının Afrika’da yaşanan su sıkıntısına dikkat çekmek olduğunu belirten NYU Türk Öğrenci Derneği Başkanı Safiye Embel, Afrika’da kadın ve çocukların ihtiyaçları olan suya ulaşabilmek için günlük ortalama 4 saat yürüdüğünü ve yakın geleceğin en kritik sorunlarından birinin su olacağını söyledi.

New York Üniversitesi Ulusrarası İlişkiler öğrencisi Süheyla Cavdar, “Kampanya maddi desteğin yanında Kenya’da yaşanan su krizi hakkında NYU halkını bilinçlendirmiş olduğum için kendi mutlu hissediyorum.” dedi.

Su kuyusu için başlatılan kampanyanın ilk adımı olan kermes öğrenci ve öğretim üyelerinden büyük ilgi gördü. Kermeste Türk yemekleri de satışa sunuldu.

NYU öğrencileri su kuyusu için gereken miktarı topladıktan sonra kuyunun açılışı için Kenya’yı ziyaret etmeyi planlıyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.