New York  Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali 19 Mayıs’ta

New York Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali 19 Mayıs’ta

1981 yılında Ermeni terör örgütü ASALA’yı protesto etmek için başlatılan ve daha sonra festivale dönüşen Türk Günü Yürüyüşü bu sene Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı olan 19 Mayıs 2012 tarihinde New Yorkta yapılacak.   31.cisi düzenlenecek Türk Günü Yürüyüşü Balosu 18 Mayısta , Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali ise 19 Mayısta Madison caddesi üzerinde başlayacak.

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Çınar, Manhattan Sokaklarını ve Festival Alanını “ Kırmızı & Beyaza” dönüştüreceklerini belirterek, bu sene renkli ve aynı zamanda görselliğe çok önem veren yeniliklerin olacağı müjdesini verdi. Yakın zamanda detaylı bir basın açıklaması yapacaklarını belirten Çınar, Amerikalilari’da daha çok dikkatini çekecek ve katılımını sağlayacak bir festival hazırladıklarını belirtti.

TADF Başkanı Çınar, yurtdışında yapılan en büyük Türk etkinlihgi olan New York Türk Günü Yürüyüşü ve Festivalinin ” Türk Toplumu’nun Gurur Yürüyüşü ve Festivali” olduğunu belirterek, 17 Nisan 2012 Salı günü saat 7:00 pm’de New York’taki Türkevi’nin 2.katında yapılacak olan toplantıya Federasyonumuza bağlı derneklerin Başkan Yönetici ve temsilcileri olmak üzere; Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali’ne katkıda bulunmak, görev almak ve çalışmak isteyen tüm Türk-Amerikan Toplumu üyeleri ve basınımızın davetli olduğunu açıkladı.

PHILADELPHIA’DA 5 MAYIS, CLIFTON/PATERSON’DA 6 MAYIS

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu’nun himayesinde, Amerikanın ilk başkenti olan Philadelphia’da TAMCA, Türk Amerikan Giresun Derneği, TAFSUS, Murat Camii, Burlington Selimiye Camii organize edeceği Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali 5 Mayıs 2012 tarihinde gerçekleşecek. Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu’nun himayesinde, New Jerseydeki Türk Toplumu Liderlerinin önderliğinde, Türklerin çok yoğun olarak yaşadığı New Jersey eyaletine bağlı Clifton ve Paterson şehirlerinde ise 6 Mayıs 2012 tarihinde Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali gerçekleştirilecek.Birçok üst düzey resmi temsilcininde katılacağı programa , süpriz sanatçı ve konukların katilacagida bildirildi.Bu iki önemli faaliyet içinde ayrı bir basın açıklaması yapılacağı belirtildi. New Jersey ve Pennsylvania’daki Türk Dernekleri’de 5 Mayıs 2012 akşamı ortak olarak Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali balosu düzenleyerek, bir ilki’de gerçekleştirmiş olacaklar.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.