New York, Rochester Üniversite’sinde Türk kahvesi gecesi

New York, Rochester Üniversite’sinde Türk kahvesi gecesi

Kültürel aktiviteleriyle Türk Amerikan toplumunu buluşturan New York, Rochester Türk Kültür Merkezi, her ay gerçekleştirilen “Türk Kahvesi Gecesi” programınıi Pazartesi akşamı Rochester Üniversitesi’ne taşıdı.

Yaklaşık 60 davetlinin katıldığı programın bu ayki teması Mevlana ve Sufizm oldu. Gece, Rochester Üniversitesi Dinlerarası Dialog bölüm başkanı Dennise Yarborough’nun açılış konuşmasıyla başladı.

Türk öğrenci kulubü ve kültür merkezi yöneticilerinin gecenin anlam ve önemine dair  yapmış oldukları konuşmaların ardından, Sufi müzik eşliğinde, Kültür Merkezi bayan kulübünün hazırlamış olduğu birbirindenleziz Türk yemekleri ve tatlılar yenirken salonda  hoş bir dialog  ortamı oluştu.

Dünyaca ünlü hoşgörü abidesi Mevlana Celaleddini Rumi ve Sufizm’in anlatıldığı bir sunumunun ardından, Semazenleri konu alan kısa bir  video gösterisi yapıldı. Kültür Merkezi öğrencilerinden Amine Tavacıoğlu’nun Mevlana’dan okuduğu sevgi şiiri davetlileri duygulandırdı.

Programın sonunda her programda olduğu gibi Türk kahvesi ikram edildi, davetliler kahvelerini yudumlarkan Sufi muzik eşliğinde hoş zaman geçirdi ve bir sonraki kahve gecesi için şimdiden sabırsızlandıklarını ifade ettiler.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.