New York O’nu (sav) andı

New York O’nu (sav) andı

New York’ta yaşayan Türkler, ‘New York O’nu anıyor’ programında bir araya geldi. Peygamber Efendimiz’in doğum yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen programda konuşan İlahiyatçı yazar Ahmet Kurucan Peygamber Efendimizi sevmekle birlikte O’nu tanımanın önemine değindi. “Peygamber sevgisine gelince bir problemimiz yok” diyen Dr. Kurucan, “Peygamber Efendimiz’i seviyoruz ama tanımıyoruz.” şeklinde konuştu.

New York Türk Kültür Merkezi (TCCNY) ve North East Islamic Community Center (NEICC) tarafından organize edilen programa bin davetli katıldı.

Dr. Ahmet Kurucan, katılımcılara soru yönelterek, “Hz. Muhammed (sav) bizi tek tek huzuruna kabul alsaydı, ve bize bize sorsaydı, ümmetim olarak sen üstüne düşeni yaptın mı? Aynı memnuniyeti izhar eder miydi? İşte bunun muhasebesini yapmamız lazım.” dedi.

Böylesi bir etkinliğe, vakit ayırmak, programı dinlemek, aşkla şevkle heyecanla, helecanla çoşmak, sonra çekip gidip hayatta kaldığımız yerden devam etmenin gayet kolay olduğunu söyleyen Dr. Kurucan, “Farz­ı muhal, siz Hz. Muhammed (sav) olsaydınız, farz­ı muhal, masanın öbür ucunda otursaydınız ve sizi tek tek huzurunuza alsaydınız. Sizin yaşadığınız Müslümanlıktan bir peygamber olarak memnun olur muydunuz? İşte bu soruya cevap vermemiz gerekiyor. Bu soruya eğer doğru cevap verebilirsek ve verdiğimiz o cevap doğrultusunda hayatımızı yeniden dizayn edebilirsek, bir yerlere varmamız elbette mümkündür.” diye konuştu.

Efendimizi tanımanın önemine değinen Kurucan, “14 asırda onu tanıyan bir nesil. 14 asır sonra onu tanımayan ama seven bir nesil. Bu farkı, boşluğu, mutlak surette kapatmamız gerekiyor.” diye konuştu. Bunun için mutlaka “Peygamber bilgisini sahih bir temel üzerinde oturtmak” gerektiğini belirten Dr. Kurucan, Efendimiz tanıma adına günde 3­-5 sayfa da olsa siyer kitaplarının okunmasını tavsiye etti.

Programa katılan Zaman gazetesi yazarı Dr. Ahmet Turan Alkan da Peygamber sevgisinin gurbet diyarlarda bu denli dillendiriliyor olmasının mutluluk verici olduğunu söyledi. Bu soğuk havaya ragmen hem katılımcıların hemde programı hazırlayanların fedakarane bir gayret içinde bulunuyor olmalarının memnuniyet verici olduğunu da sözlerine ekledi.

Daha sonra sahneye çıkan Ertuğrul Erkişi, seslendirdiği ilahilerle seyircilere duygu dolu anlar yaşattı. Erkişi’ye seyirciler de eşlik etti.

Program, çekilen salavatlar ve yapılan dualarla ile son buldu.

Write a comment

1 Comment

  1. mehmet February 17, 14:03

    Programı organize edenlerden Allah razı olsun. Peygamber Efendimizin (sav) şanına yakışır bir program oldu.

Only registered users can comment.