New York Milletvekili Yvette Clarke “PKK konusunda Amerika Türkiye’yi daha fazla desteklemeli”

New York Milletvekili Yvette Clarke “PKK konusunda Amerika Türkiye’yi daha fazla desteklemeli”

New York  Federal Milletvekili Yvette Clarke, Amerikan Kongresi’nde Türkiye’yi her konuda savunmaya devam edeceğini  belirterek, PKK aleyhine Amerika’nın Türkiye’ye  daha fazla destek  vermesi için kendisinin de  çaba göstereceğini vurguladı.


Brooklyn’de Türk Amerikan toplumunun bazı temsilcileri ile biraraya gelen Türk Dostluk Grubu Üyesi  Clarke, Türkiye’nin Amerika için çok önemli bir müttefik olduğunu hatırlatarak, Kasım ayı sonrası Türkiye’ye gitmek istediğini belirtti.

Sözde Ermeni soykırımının kendi işleri olmadığını ve olmamasi gerektigi üzerinde duran Milletvekili  Clarke, sözde ermeni soykırım tasarısının her sene Kongre’ye bazı meslektaşları tarafından getirildigini hatırlatarak, bu durumun Kaliforniya gibi  Ermeni ağırlıklı seçmenlerin oldugu bolgedeki temsilcilerden kaynaklandığını vurguladı.

Amerika’daki Türk toplumun çok başarılı ve organize olarak çalıştığını gördüğünüde ifade eden Clarke, kendisininde bir göçmen aileden geldiğini hatırlatarak,Türk-Karayipler toplulugunun Amerika’da sosyal,ticari ve kültürel anlamda bir bağ oluşturmasını arzuladığını söyledi.

Görüşmeye TADF Başkanı Ali Çınar, İcra Kurulu Üyelerinden Serhan Baykan ve Hicri Ataş, Türk Hars Birliği Başkan Danışmanı İbrahim Kurtuluş,Trabzon USA Başkanı Umut Uyar, İstanbul Restoran Sahibi Rıza Ataş ve Zeynep Erkan katıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.