New York Eyaleti, Rochester şehrinde Türk Günü kutlaması

New York Eyaleti, Rochester şehrinde Türk Günü kutlaması

Türk nüfusunun 5,000 civarında olduğu Batı New York bölgesinin güzel şehri Rochester’ ın kendine has, tarih kokan büyük şehir belediye binası Türk kültürüne ev sahipliği yaptı. Rochester’da hizmet veren Türk Kültür Merkezi’nin düzenlemiş olduğu  Türk günü kutlaması 16 nisanda gerçekleşti . 4’üncüsünün yapıldığı kutlamaya belediye başkanının yanı sıra, belediye meclis üyeleri, Monroe bölgesinden siyasiler, şerif yardımcıları ve önemli sayıda işadamı katıldı.

 

Belediye başkanı Thomas Richards’ın ” Türkiye dünya politikası ve global ekonomide lider ülkelerden biridir ve çok önemli bir rolü vardır. Amerika’nın en yakın dostlarındandır. Türk kültür merkezine bu dostluğa olan katkıları ve yapmış olduğu programlarla şehrimize getirdiği kültürel zenginlikten dolayı teşekkür ediyorum” dediği açılış konuşması, katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı. Belediye başkanı Richards 16 nisanı Türk günü ilan etti ve Turkish Cultural Center Rochester’a Eyalet Beyannamesi takdim etti.

 

Türk Kültür Merkezi yöneticisi Bülent Özdemir, belediye başkanı ve meclis üyelerine teşekkürlerini iletti. Boston şehrinde pazartesi günü maratonda yaşanan kötü hadisede yaşamını yitirenler ve yaralananlar için üzüntülerini bildirdikten sonra, katılımcıları bir dakikalık saygı duruşuna çağırdı. Saygı duruşunun ardından Kültür Merkezi üyelerinden Oktay Kocaoğlu kültür merkezinin misyonu ve etkinlikleri ile ilgili kısa tanıtım konuşması yaptı, Türk işadamları derneği (Tabid) Rochester, başkan yardımcısı Ahmet Tavacıoğlu, Türk Amerikan işadamları derneğini ve faaliyetlerini tanıttı.

 

İçeriği kültürel zenginliklerle dolu programda, ebru ve hat sanatları katılımcıların yoğun ilgisini çekerken lezzetli Türk yemekleri de büyük ilgi topladı. İsimlerini hat sanatı ile yazdırmak isteyenler sıraya girdi.  Ebru sanatçısı Mensure hanım yaptığı eserini bir katılımcıya hediye ettiğinde bayan mutluluk gözyaşı ile kabul etti.

 

Türk kültürüne ait el sanatları sergisi diğer bir ilgi odağı oldu.

 

Katılımcılar samimiyetle bir sonraki tatil planlarına Türkiye’yi şimdiden koyduklarını söylediler.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.