New York eyalet meclisi üyesi: Türkiye’yi ziyaret etmeden önce tanımıyordum

New York eyalet meclisi üyesi: Türkiye’yi ziyaret etmeden önce tanımıyordum

New York Eyalet Meclisi milletvekilli Kevin Cahill, Türkiye’yi ziyaret etmeden önce herhangi bir fikre sahip olmadığını, ziyaretten sonra Türkiye’yi çok daha iyi tanıdığını söyledi.

Türk Kültür Merkezi (TCC) tarafından bu yıl ikincisi organize edilen “Dostluk Yemeğine” katılan milletvekili Cahill, Türkiye’yi birkaç defa ziyaret ettikten sonra Türk halkı ile ilgili görüşlerin değiştiğini bu nedenle herkesin Türkiye’yi ziyaret etmesini tavsiye ettiğini belirtti.

TCC’nin yaptığı faaliyetlerinden övgüyle bahseden Cahill, “Kültür merkezinin yaptığı faaliyetlerden önce Türkiye’yi sadece haberlerden aldığım bilgilerle tanıyordum. Yanlış bilgilendiriliyorduk. Ama TCC’nin faaliyetleri ve Türkiye ziyaretleri sonrası Türk halkının ne kadar misafirperver olduğunu öğrendim. Özellikle Türk aileleri ile aynı sofrada yemek yedim, çocukları ile sohbet ettim. Hepsi birbirinden iyi insanlar. Hep güzellik gördüm onlardan.” diye konuştu.

Türkiye’nin doğal güzelliklerinin yanında çok sayıda farklı kültürlere evsahipliği yaptığını vurgulayan Cahill, Türkiye’de hoşgörü ve toleransın yanında Hıristiyan, Yahudi ve Müslüman insanların barış içinde yaşadığı bir ülke olduğunu hatırlattı.

albany2Programın açılış konuşmasını yapan TCC Albany Başkanı Veysel Uçan ise amaçlarının kültürler arası etkileşimi artırarak insanların birbirini daha iyi anlamak olduğunu söyledi. Türkiye’yi birçok yönleri ile tanıttmaya çalıştıklarını hatırlatan Uçan, katılan herkese teşekkür etti.

İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Danışmanlarından ve Siyasi Analist (Political Analyst) Mehmet Kalyoncu ise eğitimle yetişen yeni nesillerin anti semitizim, İslamifobiya ve buna benzer konularda yükselen düşmanlıkların azalabileceğini söyledi.

TCC HİZMET ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Doğal afetlerin yaşandığı bölgelere yaptığı yardımlardan dolayı hayırseverlik ödülünü milletvekili Kevin Cahill’den alan Chobani Yoğurtların kurucusu ve sahibi Hamdi Ulukaya’da, böyle bir ortamda bulanmaktan mutluluk duyduğunu ve TCC’den aldığı ödülün kendisi için özel olduğunu söyledi. Ulukaya, Türkiye’nin küçük bir köyünde doğduğunu ve o zamanlar birçok konuda çektiği zorlukları anlattı.

Öte yandan kamuoyu hizmeti dalında New York eyaleti milletvekillerinden Bob Rielly ve Federal Araştırma Bürosu (FBI)’da çalışan Clifford Holly ödül aldı. Barış dalında ise Paua Weiss ödül aldı.albany1wbesite

TCC Albany’nin yaptıkları faaliyetleri anlatan kısa filmin ardından ikram edilen yemek ile program sona erdi. Programa çok sayıda Amerikalı vatandaşın katılması ise dikkat çekti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.