New York Başkonsolosu Bilgen: ‘Türkiye, dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerinden biri’

New York Başkonsolosu Bilgen: ‘Türkiye, dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerinden biri’

Türkiye’nin New York Başkonsolosu Levent Bilgen, Türkiye’nin 75 milyonluk nüfusuyla, Avrupa’nın en genç nüfusuna sahip, dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerinden biri olduğunu söyledi.

 

ABD’nin New York eyaletindeki Colombiya Üniversitesi’nin Uluslararası İlişkiler Bölümünde, Ortadoğu Enstitüsü ile Columbia Üniversitesi’nde SİPA Türk İnisiyatifi tarafından organize edilen oturumun davetlisi olarak konuşan Bilgen, aynı bölümün doktora ve mastır öğrencileriyle öğretim üyelerine Türkiye’nin ekonomik, sosyal ve kültürel yapısı ve gelişimi hakkında bilgi verdi.

 

Katılımcılara Türk usulü ıspanaklı, çökelekli gözleme ve sigara böreğinin ikram edildiği toplantıda konuşan Bilgen, ”30 milyon internet kullanıcısı, 62 milyon GSM kullanıcısı ve 44 milyon kredi kartı kullanıcısına sahip Türkiye, ABD’nin Ortadoğu’daki güçlü bir müttefikidir” dedi.

 

Türkiye’nin coğrafi konumu dolayısıyla içinde bulunduğu durum hakkında da bilgi veren Bilgen, Suriye ile en uzun sınırları olan ülkenin Türkiye olduğunu ifade ederek, ”Suriye’de yaşanan sorunların barışçıl yollarla çözülmesinden yanayız. Annan planını da destekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) Başkanı Ali Çınar ve çok sayıda Türk öğrencinin de katıldığı toplantıda Bilgen, Amerikalı öğrencilerin, Kıbrıs, Irak ve İran ile Türkiye’nin ABD ile olan ticari ve sosyo kültürel ilişkileri hakkındaki soruları da cevaplandırdı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.