New York baharında, Atatürk Korosu’ndan Türk müziği esintileri

New York baharında, Atatürk Korosu’ndan Türk müziği esintileri

2008 yılında Nedim Katgı’nın şefliğinde kurulan Atatürk Korosu, Mayıs ayında geniş bir repertuarla büyük bir konsere hazırlanıyor. Koronun yetenekli üyelerine konserde  dünyaca tanınmış müzisyenler eşlik edecek.

 

Atatürk Korosu şefi Nedim Katgı, geçen yıl olduğu gibi bu büyük konser için  de özel bir orkestra şeması çizdi. New York Gypsy All Stars’ın klarnet sanatçısı, genç Türk-Makedon virtüöz İsmail Lumanowski, Sezen Aksu’nun en çok dinlenen şarkılarının bestekarı Diyarbakır asıllı Ermeni bestekar ve udi Ara Dinkjian ve kendine has stiliyle Türk kanununu dünya sahnesine taşıyan ünlü kanun virtüözü Tamer Pınarbaşı Atatürk Korosu’na eşlik edecek.

 

OrkestraBu yıl koro üyeleri, Atatürk Korosu’nu kısa ve uzun vadede birçok açıdan güvenceye alacak, kar amacı gütmeyen bir organizasyon çatısı altına aldılar. TIME (Turkish & International Music Ensemble Inc.) ismini verdikleri bu organizasyon Türk müziği ve etnik müzik bilincinin daha iyi anlaşılması ve temsil edilmesi için çeşitli faaliyetlere hazırlanıyor. 4 Mayıs’ta Manhattan’da gerçekleşecek büyük konser TIME’ın ilk organizasyonlarından biri.

Geçen sene Turtle Bay Music School’da tüm salonu dolduran müzikseverler tarafından ayakta alkışlanan Atatürk Korosu, Türk-Amerikan halkının ve Türk müziği severlerin talepleri doğrultusunda bu yıl çok daha büyük bir salonda ve yine geniş ve güçlü bir orkestrayla sahneye çıkacak.

 

Yönetim Kurulu ve komite Kurullarında bankacı, mühendis, akademisyen ve serbest meslekle uğraşan kişiler bulunan TIME’ın Yönetim Kurulu Başkanı, organizasyonun kurucusu ve aynı zamanda koronun udi üyesi olan Hakan İnan, gönüllülük esasıyla faaliyetlerini sürdüren TIME’ın Mayıs Konseri’ni bu yeni organizasyonun tanıtımı ve üye kazanımı açısından da çok önemli olduğunu söylüyor.

 

Her yaş ve meslek grubundan saz ve ses üyeleriyle haftada en az bir kez prova yapan Atatürk Korosu, Klasik Türk müziğinden, modern Türk müziğine farklı makamlarda ve stillerde eserleri çalışıyor ve hazırladığı repertuarları yılda bir veya iki kez düzenlediği konserlerinde dinleyicilerle buluşturuyor.Prova

 

Hayatını müziğe ve müzik eğitimine adamış olan Nedim Katgı Amerika’nın en doğusundan en batısına kadar tanınan bir müzisyen ve birikimini yıllardır koro üyeleriyle paylaşıyor.

 

Atatürk Korosu aynı zamanda her yıl New York ve çevresinde en saygın üniversitelerden aldığı davetler üzerine Türk müziği konserleri vermeye devam ediyor. Geçtiğimiz senelerde Yale, CUNY Hunter, Rutgers University ve SUNY kampüslerine misafir olan Atatürk Korosu önümüzdeki Cumartesi 13 Nisan’da Yale Üniversitesi Henry Luce Auditorium’da sahne aldı.

 

Ne zaman: 4 Mayıs Cumartesi, 2013/ Saat: 8:00PM

Nerede:   Manhattan Bridges High School Auditorium

                 525 West 50th Street, Manhattan, NY 10019

Online bilet: timeusa.eventbrite.com

Telefonla bilet: 646-510-7104/ 201-724-8734

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.