New Jerseyli Amerikalılar Türkçe öğreniyor

New Jerseyli Amerikalılar Türkçe öğreniyor

New Jersey’nin Ridgefield ve Clifton’da bulunan Türk Kültür Merkezleri, haftanın dört akşamı verdiği ‘yetişkinlere Türkçe’ dersleriyle bölgede yaşayan Amerikalıların ilgi odağı oldu.

Türkçe öğretmeni Semra Bayraktar, Amerikalı dostlarının derslere gösterdiği ilgiden hayli memnun. Öğrencilerini, ‘eşi Türk olup eşinin akrabaları ve Türk arkadaşlarıyla konuşmak isteyenler’, ‘İş için Türkiye’ye gidip gelenler’ ve ‘Türkiye’ye özel ilgisi olanlar’ olarak üç sınıfa ayıran Bayraktar, kursa katılanların derslere büyük bir motivasyonla geldiğini bu motivasyonda derslerde ikram edilen Türk usulü ikramların katkısının da büyük olduğunu vurguladı.

Semra Bayraktar’a göre, öğrenciler en çok ünlü uyumları, cümle kurgusu ve İngilizce’de bulunmayan bazı harflerin telaffuzunda zorlanıyor.

Pazartesi- Perşembe günleri Yeni Başlayanlar için Türkçe (beginner); Salı- Cuma günleri ise orta derece (intermediate) seviyesinde Türkçe bilenlere yönelik olarak gerçekleştirilen dersler TCCNJ’in Ridgefield şubesinde 18:00-20:00 arasında yapılıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.