New Jersey Türk Kültür Merkezi’nin iftar davetleri sürüyor

New Jersey Türk Kültür Merkezi’nin iftar davetleri sürüyor

Ramazan ayının başından bu yana farklı programlarla toplumun değişik kesimlerini biraraya getiren New Jersey Türk Kültür Merkezi, son olarak Bergen ilçesinde yaşayan Türkiyelileri misafir etti.

Samimi bir ortamda geçen iftar yemeğine, yediden yetmişe her yaştan aile üyeleri ile katılan davetliler, birlik ve beraberliğin simgesi Ramazan ayında TCCNJ’nin kendilerini biraraya getirmesinden büyük memnuniyet duyduklarını belirttiler.

Ermeni asıllı bir İstanbullu olan ve 32 yıldır ABD’de yaşayan Suzan Eğlencecioğlu (70) da TCCNJ’ de iftar coşkusu yaşayanlar arasındaydı. Eğlencecioğlu, “TCCNJ ile üç yıl önce tanıştım. Sağolsunlar o gün bugündür beni hiç yanlız bırakmadılar. Birlikte sohbetler, dualar ederiz. Her zaman arayıp sorarlar. Çok saygılı ve vefalıdırlar. Her biri evladım oldu” diyerek duygularını dile getirdi. TCCNJ’de kurulan dostluk bağlarının ne denli güçlü olduğunu vurgulayan Eğlencecioğlu, Ramazan boyunca da Türk Kültür Merkezi gönüllüsü arkadaşlarının kendisini çeşitli davetlere çağırdıklarını ve TCCNJ ailesi ile tanıştığından beri İstanbul özleminin azaldığını söyledi.

Eski dostlukların pekiştirilmesine vesile olduğu kadar yeni doslukların kurulmasına da aracı olan iftar davetinde üniversite öğrencisi Beyza Demirer (20) ise, “Yaz tatili için Türkiye’deydim. Henüz yeni dönmüştüm ki, ağabeyim bu programa davet edildiğimizi söyledi. Önce biraz çekinmiştim ama iyi ki gelmişim. Hem bazı tanıdıklarıma rastladım hem de yeni arkadaşlarla tanıştım. Bizlere bu imkanı sunan TCCNJ’ye çok teşekkür ediyorum” dedi.

TCCNJ gönüllüleri iftar programlarına gösterilen yoğun ilgiden memnun. Davetler Ramazan ayı boyunca devam edecek.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.