New Jersey TCC’nin bahar festivali renkli geçti

New Jersey TCC’nin bahar festivali renkli geçti

New Jersey Türk Kültür Merkezi (TCC) tarafından organize edilen festival ve kermese her renkten, ırktan insan katıldı.

‘‘Türk Bahar Festivali’’ adı ile düzenlenen etkinliğe, Kuzey New Jersey bölgesinde yaşayan farklı milletten çok sayıda insan iştirak etti. Gün boyu devam eden festivalde açılan standlarda yemek, el sanatları, ebru gibi Anadolu kültürünün zenginlikleri ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Etkinliğe bölgenin belediye başkanı da çocukları ile birlikte katıldı.

IMG_1899

Öğle saatlerinde başlayan festival için hazırlıklar günler öncesinden yapıldı. Festivalde gönüllü çalışan onlarca insan, etkinliğin düzenleneceği Overpeck County Park’a günün ilk ışıklarıyla geldi. Standlar kuruldu, çocuklar için dev şişme oyun sahaları yerleştirildi. Döner, kebap için etler hazır hale getirildi ve öğleye doğru ziyaretcilerin gelmesine yakın vakitte de festival alanında ocaklar yakılıp, gözlemeler saç ısıtıcıların üzerine atıldı. Saat günün orta vaktini gösterdiğinde ise festival alanına insanlar adeta akın etti. Oto parklar doldu, çocuk sesleri birden her yeri kapladı. Çocukların koşuşturmaları, ebeveynlerin ellerinde yiyecekleri ile konu-komşularıyla sohbetleri festivalin sıcak bir ortamda geçmesine vesile oldu.

Türk yemeklerinin olduğu standların önü gün boyu yoğun ilgi gördü. Yemek standlarının dışında festival alanında Anadolu kültürünü tanıtan resim, ebru, el işi sanatlar yer aldı. Ebru sanatını festivale gelen ziyaretçiler de bizzat icra etme ayrıcalığını yaşadı.

IMG_1939

BELEDİYE BAŞKANI; SON DERECE RENKLİ VE GÜZEL BİR FESTİVAL

Festivale çocukları ile birlikte katılan Ridgefield Belediye Başkanı Anthony Suarez, etkinliğin beldeleri için oldukça anlamlı olduğunu dile getirdi. Festivalin Türk-Amerikalılar tarafından düzenlendiği ancak her milletten insanın katıldığına işaret eden Suarez, ‘‘Burada Türk insanı kendi kültür ve zenginliğini tanırtırken diğer taraftan da yaşadığı toplumla bütünleşiyor. Bu da yaşadımız bölgeyi daha güvenli ve huzurlu bir yer haline getiriyor’’ dedi.

TCC’in her zaman birbirinden renkli etkinliğe imza attığına dikkat çeken Belediye Başkanı, ‘‘Bu renkliliği; festivale onlarca farklı milletten insanın katılmasından da anlayabilirsiniz. Yoldan geçenler dahi Türk Kütlür Merkezi’nin afişini görüp duruyor, buraya geliyor. Bende bu renkli ortamı yaşamak için çocuklarımla geldim. Çok da iyi etmişim’’ diye konuştu.

IMG_1907

MÜDÜR AYDIN: AMAÇ ÖĞRENCİLERİN BURS İHTİYAÇLARINI KARŞILAMAK

New Jersey Bergen TCC Müdürü Yavuz Aydın, öğrencilerin burs ihtiyaçlarını karşılayabilmek için bu etkinliği düzenlediklerini dile getirdi. Öğrencilerin burslarına yardımcı olabilmek amacıyla önce kermes düzenlemeyi hedeflediklerini belirten Aydın, ancak daha sonra yaptıkları toplantılarda bunun festival şeklinde düzenlenmesine karar kıldıklarını vurguladı. Aydın, ‘‘Festivalle hem burs ihtiyacını karşılayabileceğimizi hem de yaşadığımız toplumla kendi kültürümüzü, değerimizi paylaşabileceğimizi idrak ettik ve nihayetinde böyle bir etkinliğe karar kıldık’’ dedi.

Festivale farklı milletlerden katılımı sağlayabilmek amacıyla yerel basına reklam, sosyal medya üzerinden tanıtım ve marketlere broşürler dağıttıklarını aktaran Aydın, ‘‘Çok şükür bunda da başarılı olmuşuz ki bugün gördüğünüz gibi çok sayıda farklı milletlerden insanlar aileleri ile geldi.’’ şeklinde konuştu.

 

IMG_1955

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.