New Hamshire’daki TCC ve PII’nin ortaklaşa düzenlediği etkinliğe yoğun ilgi

New Hamshire’daki TCC ve PII’nin ortaklaşa düzenlediği etkinliğe yoğun ilgi

New Hampshire Türk Kültür Merkezi (TCC) ve Barış Adaları Enstitüsü’nün (Peace Islands Institute-PII) ortaklaşa düzenlendiği ‘‘Dostluk Yemeği ve Ödül Töreni’’ programı büyük ilgi gördü.

Dostluk yemeğine akademisyenlerden milletvekillerine, medya ve sanat dünyasından bürokratlara kadar toplumun farklı kesimlerden yüzden fazla katılımcı iştirak etti.

Manchester Radisson Hotel’de düzenlenen program yerel televizyonlarında ilgisini çekti. Programın ilk kısmında ikram edilem Türk mutfağından yemeklerin ardından New Hampshire TCC Başkan yardımcısı Yusuf Demir’in yaptığı açılış konuşması ile başladı. Demir, New Hamshire eyaletinde ilk defa bu nitelikte bir etkinliğin Türk toplumu tarafından düzenlendiğine dikkat çekti. Programda sahne alan Manhattan TCC Başkanı Mehmet Kılıç ise Amerika’nın Kuzeydoğu eyaletlerinde faaliyet gösteren TCC’lerin işlevi ve bugüne kadar düzenlemiş olduğu etkinlikler hakkında bilgi vermesi ile devam etti.

Daha sonra katılımcılara TCC’nin bugüne kadar yapmış olduğu etkinliklerin anlatıldığı video gösterimi yapıldı. Geçen ay TCC’nin düzenlediği Türkiye’ye gezisine katılan eyalet vekillerinden Robert Foose, Anadolu’da yaşadığı üzlenimlerini aktardı. Vekil, Türk halkının misafirperverliği ve son yıllarda gösterdiği ekonomik gelişmeye dikkat çekerek, Türkiye’nin Amerika’nın en yakın müttefiklerinden biri olduğunun altını çizdi.
Foose konuşmasının ardından Hesser Koleji’nin Tıp fakültesi başkanı Dr. Ali Mustafa Türk kültürüne ait Çini tabağı hediye etti.

Ödül gecesinde konuşan Gülen Hareketi’de katılımcılara tanıtıldı. Mehmet Kalyoncu konuşmasında, Gülen Hareketi’nin toplumsal barışa katkıları ve günümüz sorunlarına yaklışımını diyaloga verdiği önem ile dile getirdi.

Konuşmaların ardından bu yıl New Hampshire TCC ve PII’nin bu eyalete barışa ve diyaloga katkıda bulunan 3 isme ödülleri takdim edildi. Topluma Hizmet dalında NH Eyalet Başsavcısı Michael A. Delaney, eğitim alınında NH eyaleti Eğitim Bakanı Dr. Virginia M. Barry, Basın dalında ise WMUR-TV’den Anahaber sunucusu Jennifer Vaughn ödüle layık görüldü.

IMG 4877
Yine gecede gectiğimiz yaz Londra’daki Yaz Olimpiyat Oyunları’nda yüzme dalında bir altın 3 gümüş madalya ile birlikte dünya rekoru kıran New Hampshire’lı milli yüzücü Victoria Arlen’e özel ödül takdim edildi.

Kendisine verilen ödülden dolayı TCC ve PII teşekkür eden Başsavcı Delaney, bu etkinliğin NH eyaleti için büyük kazanım olduğunu söyledi. Anahaber sipikeri Vaughn ise önümüzdeki senelerde de düzenlenmesini istediği bu tür etkinliğe şahsen katkıda bulunmak istediğini dile getirdi.

Sıcak mesajların verildiği gecede dikkat çeken katılımcılar arasında New Hampshire Ulusal Muhafızı temsilen katılan generaller oldu. Türkiye’de görev yapmış olan generaller, Türkiye’de gördükleri Türklerin NH eyaletinde de misafirperverliklerine tanık olmaktan dolayı duyduklarını memnuniyeti dile getirdi. Generaller, Türklerin NH eyaltinde etkinlik yapacağını haber aldıklarında bunu kaçırmak istemediklerini belirterek, Türk insanın her zaman güven veren bir millet olduğunu söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.