New Hampshire’da Anneler Günü’nü çocuklar renklendirdi

New Hampshire’da Anneler Günü’nü çocuklar renklendirdi

New Hampshire Türk Kültür Merkezi (TCCNH) Kadın kolları tarafından organize edilen Anneler günü programı renkli görüntülere sahne oldu.

Programda çeşitli performaslar sergileyen çocuklar oyun havalarıyla katılımcıları eğlendirirken okudukları şiirlerle de hüzünlendirdiler.

Etkinlik çevresinde düzenelen “Anneme mektup” yarışmasında Isabella Cico birinci, Leyla Şerifova ikinci, Sıla Ayyıldız ise üçüncü oldu. Etkinlikte ayrıca TCCNH haftasonu okuluna her hafta 1.5 saat mesafeden gelip gönüllü olarak öğretmenlik yapan Sevde Akın’a teşekkür ve tebrik ödülü takdim edildi.

Yılın annesi 2005 yılında Rusya`dan Amerika`ya yerleşen Ahıska Türkleri’nden Gülbede Shakbandarova hanımefendi seçildi. Hayatının 3 yılını Gürcistanda, 46 yılını Özbekistan’da, 16 yılını da Rusya’da geçirdikten sonra 9 yıldır ABD yaşayan Gülbeda Shakbandarova, ömrünü insanlara Kur’an öğretmeye adadığını söyledi.

74 yaşına kadar hiçbir ödül almadığını ve TCCNH’in kendisine takdim ettiği hediye için de teşekkür eden Shakbandarova, ‘‘Ömrüm zulüm ve sürgünlerle geçti. Ama sabır ve imanla bu kötü günleri geçirdik. Gençlere hayatlarında sabırlı olmayı ve bizlerin çektiği sıkıntılarla karşılaşmamalarını diliyorum’’ dedi.

Haftasonu okulu öğrenci velileri, TCCNH’de gönüllü çalışan öğretmenlere fedakarlıklarından ötürü hediye ve çiçekler takdim etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.