New Hampshire valisi, Türk Kültür Merkezi’nin açılışını yaptığı 23 Mart’ı ‘Türk Günü’ ilan etti

New Hampshire valisi, Türk Kültür Merkezi’nin açılışını yaptığı 23 Mart’ı ‘Türk Günü’ ilan etti

2011 yılında faaliyete geçen New Hampshire Türk Kültür Merkezi (TCC) ve Barış Adaları Enstitüsü (PII), haftasonu yeni hizmet binasına kavuştu. Açılış törenine katılan New Hampshire Valisi Maggie Hassan, TCC’nin yeni hizmet binasına geçmesi dolayısıyla 23 Mart tarihini eyalette Türk Günü olarak ilan etti.

 

TCC New Hampshire’ın Manchester şehrinde yeni binasının açılışına katılan vali Hassan bir de sürpriz yaptı. Hassan, TCC’nin New Hampshire da yaptığı hizmetler dolayısıyla 23 Mart tarihini eyalette Türk Günü olarak ilan etti. Törende TCC yetkililerine Valilik tarafından hazırlanan ‘takdir’’ belgesi sunulurken New Hampshire valisi, “Kültürler arası diyaloga önemli katlılar sağlayan TCC’nin eyaletimizde de bir şube açması bizler için büyük bir kazanç olmuştur” diye konuştu.

 

Programda TCC yetkilileri Vali için bir de özel jestte bulundu. Programa özel davet edilen İrlandalı misafirler Vali Hassan’ı gayda çalarak uğurladı.

 

Eyalet Kongresi’nden bir senatör ve 8 milletvekilinin de katıldığı açılış törenine ayrıca Türki American Konseyi Birliği Başkanı Furkan Koşar, PII yöneticilerinden Murat Kaval, akademisyenler, medya mensupları ile Amerikalı Türkler iştirak etti. New Hampshire federal senatörleri Jeanne Shaheen ve Kelly Ayotte ile federal kongre üyesi Carol Shea-Porter da açılış münasebetiyle birer tebrik mektubu gönderdi.

 

Programda kısa bir konuşma yapan Türkiye Cumhuriyeti Boston Başkonsolosu Burak Karartı da Türk kültürünün tanıtımına yaptığı katkı için TCC’ye teşekkür etti. Karartı, Türk-Amerikan ilişkilerinin önemine dikkat çekerek, iki milletin bir çok konuda ortak hareket etmesininin temelinde samimiyetin yattığını söyledi. 

 

New Hampshire Meclisi Çoğunluk Lideri Steve Shurtleff ise TCC tarafından organize edilen bir programa ilk kez katıldığını ve bundan büyük keyif aldığını belirterek ilk fırsatta Türk insanını daha iyi tanıma adına Türkiye’ye gitmeyi arzu ettiğini söyledi.

 

Türki American Konseyi Birliği Başkanı Furkan Koşar, yaptığı konuşmada İrlanda asıllı Vali Hassan’a 1845 yılında başlayan büyük kıtlık sırasında Sultan Abdulmecid’in Osmanlı Devleti adına Dublin’e göndermiş olduğu yardımlar hakkında bilgi vererek St. Patrick Günü’nü tebrik etti.

 

photo 1

TCC New Hampshire Başkanı Eyüp Şener de açılış merasiminde bulundukları eyaletin Amerikan başkanlık seçim tarihinde yerine dikkat çekerek, “Bu açıdan bakıldığında artık New Hampshire eyaletinde de Türki bir kurumun bulunmasına çoktan beridir ihtiyaç vardı” dedi. 

 

Eyüp Şener, New Hampshire da hem Türk insanın varlığını hissettirme hem de iki ülke arasındaki iyi ilişkilerin daha da gelişmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi. 

 

Programda son konuşmacı olarak kürsüye gelen eyalet Senatörü Lou D’Alessandro, TCC’nin faaliyetlerine her zaman destek olacağı sözünü verdi ve TCC’nn eyaletleri için çok anlamlı hizmetlere imza attığını dile getirdi. 

Geçtiğimiz yıl TCC ile birlikte Türkiye’ye giden milletvekili Lenette Peterson ise gezi sırasında yaşadığı tecrübeleri konuklarla paylaşarak, ileride yapılacak programlarda da hep beraber hazır bulunmayı teklif etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.