New Hampshire kütüphanelerinde Türk kahvesi ve kültürü tanıtıldı

New Hampshire kütüphanelerinde Türk kahvesi ve kültürü tanıtıldı

ABD’nin en zengin ve eğitimli eyaletlerinin başında gelen New Hampshire eyaletinde bulunan birçok halk kütüphanesinde Türk kahvesi ile kültürü tanıtıldı.

New Hampshire Türk Kültür Merkezi (TCC) tarafından yapılan tanıtımlar, eyalet genelindeki birçok kütüphanede gerçekleştirildi. TCC yetkilileri bugüne kadar ondan fazla farklı kütüphanede Türkiye’yi insanı, tarihi ve değerleri ile tanıtan program yaptıkları bilgisini verdi.

Son olarak Manchester şehri  halk kütüphanesinde gerçekleştirilen programda katılımcılara Türk Kahvesi ikram edildi ve Anadolu’nun tarihi, kültürel zenginlikleri videolu gösterimle anlatıldı.

Katılımcılara ikram edilen kahvenin Anadolu ve bölge için anlamı, tarihi, bunun üzerine kurulan edebi ve kültürel değerler dile getirilerek, nasıl yapıldığı da kalem kalem anlatıldı.

TCC New Hampshire tarafından her yıl olduğu gibi bu senede Türkiye’ye düzenlenen gezilere katılmayı düşünen bazı konukların, program sayesinde bir ön bilgi edinmekten dudukları memnuniyeti dile getirdi.

Manchester şehir Kütüphanesi Müdüresi Dennise Van Zanten, TCC’nin düznelediği etkinliğin kütüphanenin varlık amacı ile doğrudan ilişkili olduğunu ifade etti. İnsanlara bilgi taşımanın ve sağlıklı kanallardan bunun sağlanmasının önemine işaret eden Zanten, ‘‘Umuyorum ki, TCC Anadolu’nun tarihini, kültürünü ve sosyal yaşamını bizlerle daha sık paylaşır. Bu tür aktivitelerin kütüphanemizde daha fazla olmasını arzu ediyorum’’ dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.