Nassau Valiliği’nde bayram kutlaması

Nassau Valiliği’nde bayram kutlaması

Ramazan ayının bereketli günlerinin ardından gelen bayram coşkusu Long Island’da her sene farklı bir heyecana da sebep oluyor.

Bu sene ikincisi yapılan ve önümüzdeki senelerde de devam edilmesi planlanan “Nassau Valiliği Geleneksel Bayram Kutlaması” Amerikalı ve Türk misafirleri bir araya getirdi.

Nassau Valisi Edward Mangano’nun ev sahipliğini yaptığı program valilik binasındaki Thedore Rosevelt Salonu’nda gerçekleştirildi. Milletvekilleri Michael Montesano, Tom McKevitt ve Joseph Saladino ile birlikte çok sayıda Amerikalı ve Türk davetlinin katıldığı program karşılıklı yapılan konuşmalarla devam etti.

İlk kürsüye gelen Vali Yardımcısı Herbert Flores, kendisininde daha önceki senelerde Türkiye’ye gitme fırsatı yakaladığını ve bu vesile ile Türk insanını yakından tanıma imkanı bulduğunu söyledi. Flores, “İslam dinini gayet ılımlı ve hoşgörülü yaşayan Türklerden dünyanın öğreneceği güzel örnekler var” diyerek sözlerini noktaladı.

Ardından söz alan Türk Kültür Merkezi başkanı Sadri Altınok’da sözlerine katılımcılara teşekkür ederek başladı, ve bu mutlu günde Türkiye’de yaşanan hain terör saldırısının sevinçlerine gölge düşürdüğünü söyledi. Kirli oyunların ve hain düşüncelerin İslam dininin hoşgörü temellerini sarsamayacağını vurgulayan Altınok, “ Ramazan’daki yardımlaşma ve paylaşma duygusunun toplumumuzda bulduğu değer, tüm insanlık adına sevindiricidir, bunu fevkalade kıymetli buluyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Son olarak kürsüye gelen North East Islamic Center’da eğitim bilimci Savaş Çetinkaya da, Ramazan’ın bulunmaz kıymetinin bir kez daha farkına varmanın heyecanını yaşadıklarını ve bu rahmet ve bereket esintilerinin seneye tekrar kararmış ruhları serinletmesi ümidini taşıdıklarını sözlerine ekledi.

Türk kominitesinde başarılı faaliyetlerde bulunan Merve Karaca, Kürşat Yalçın, Macit Karabulut ve Murat Ağaoğlu’na Valilik tarafından takdir belgesi verilen programda daha sonra yemeğe geçildi.

Çocuklarında unutulmadığı ve sevindirildiği bayramlaşma programı, karşılıklı iyi dileklerin paylaşıldığı bayram sofrasında yenilen lezzetli Türk yemekleri ile son buldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.