Narkotik polisinden Washington’da yaşayan Türklere uyuşturucu semineri

Narkotik polisinden Washington’da yaşayan Türklere uyuşturucu semineri

ABD polisi, başkent Washington’da yaşayan Türklere, son yıllarda özellikle gençler arasında kullanımı gittikçe artan uyuşturucu tehlikesini anlattı. Narkotik Polis Çavuşu James A. Fox’un yaptığı sunumda, uyuşturucunun zararları ve teşhisinin nasıl yapılacağı gösterildi.

‘Uyuşturucunun teşhisi ve popüler uyuşturucular’ başlıklı seminer, Amerikan Türk Dostluk Derneği (ATFA) tarafından düzenlendi. Gerçek uyuşturucu çeşitlerinin sergilendiği programda, ailelere çocuklarını bu tehlikeden uzak tutmaları için yol gösterici bilgiler verildi.

Tehlikenin uzak tutulabilmesi için tanınması gerektiğine dikkat çeken Çavuş James Fox, ABD’de en çok kullanılan uyuşturucu maddesinin marihuana olduğunu söyledi. Evde dahi yetiştirilebilmesi ve işlem gerektirmeden içilebilmesi sebebiyle marihuananın çok popüler olduğuna dikkat çeken Fox, özellikle gençlerin istemeleri halinde bu bitkiyi rahatlıkla edinebileceklerini söyledi.

Metamfetamin, kokain ve eroin gibi uyuşturucuların zararları ve nasıl teşhis edilebileceğini de anlatan Fox, internet sitelerinde bu maddelerin içimi için özel ürünlerin satıldığına dikkat çekti.

Ailelere resmi kurumların uyuşturucu bağımlılığı konusunda ne tür destek verdiğini de anlatan Fox, çocuğunun uyuşturucu kullandığını öğrenen ailelerin zaman kaybetmeden bu konuda destek veren kurumlardan yardım talep etmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.