Müslüman gencin azmi, NJ şerifine oruç tutturdu

Müslüman gencin azmi, NJ şerifine oruç tutturdu

New Jersey Bergen Şerifi Michael Saudino, Barış Adacıkları Enstitüsü (PII) tarafından düzenlenen iftar yemeğine bu yıl ilk kez oruçlu olarak katıldı. Saudino, ‘Oruç ibadeti vasıtasıyla açlık ve yoksulluğu anlamak’ temalı gecede, 15 gün süren Polis Akademisi sınavlarında zorlu fiziksel aktivitileri kızgın güneş altında oruçlu olarak tamamlayan Müslüman genci anlamaya çalışıyordu. “Gencin ibadet konusundaki kararlılığı ve oruca gösterdiği saygı beni çok etkiledi” diyen Şerif, Müslüman polis adayının onuruna o gün hayatında ilk kez oruç tuttuğunu açıkladı. Salonda bulunan kalabalığa seslenen Saudino, hayatındaki ilk orucu başarıyla tamamladığını gururla ilan etti. 

 

“Daha iyi bir dünya için Gülen’e ihtiyaç büyük”

 

PII tarafından düzenlenen faaliyetleri takdirle izlediğini söyleyen New Jerseyin popüler şerifi Saudino, “Bu kurumun onursal başkanı Fethullah Gülen’in bir çok kitabını okudum. Anlattıklarından çok etkilendim. O muhteşem biri. Dünyanın daha iyi bir yer olabilmesi için Gülen gibi insanlara ihtiyaç büyük” dedi.

 

New jersey, Morristown Hyatt Oteli’nde gerçekleştirilen geceye, Şerif Saudino’nun yanı sıra farklı din, kültür ve milliyetlerden iki yüzün üstünde misafir katıldı.

IMG 6360

Sunuculuğunu Irvington Waarith ud Deen Mescidi’nden Imam W.Deen Shareef’in üslendiği gece, PII Başkanı Ercan Tozan’ın yaptığı açılış konuşması ile başladı. Tozan, kendi çocukluk döneminin Ramazan aylarından bahsederek giriş yaptığı konuşmasında, PII’ın toplumun birlik ve beraberliğine hizmet etmeyi amaçladığını anlattı. Farklı kesimleri biraraya getirmekten dolayı memnuniyet duyduklarını ifade eden Tozan, yeni dostluklar kurulmasına aracı olmanın kendilerine büyük bir haz verdiğini söyledi.

 

ABD’den Afrika’ya iftar köprüsü

 

Ramazan ayının toplum hayatındaki önemine de değinen  Tozan, hem birey hem de toplum olarak bu aydan çok farklı şekillerde faydalanıldığını dile getirdi. Bu özel zaman diliminin, insanların kendi içlerine dönerek ruhani gelişmelerine vesile olduğunu aktaran PII başkanı, iftar ve teravih namazlarının da insanları biraraya getirerek toplumda dostluk ve arkadaşlık bağlarını güçlendirdiğini de vurguladı. Birleşmiş Milletler verilerine göre, her 6 dakikada bir çocuğun yetersiz beslenme ve yetersiz sağlık hizmetleri nedeniyle hayatını kaybettiği gerçeğine dikkat çeken Tozan, hem Türkiye’de hem de ABD’de yapılan iftar programlarında yardım kampanyaları düzenlendiğini ve toplanan bağışlarla Somali, Etiopya ve Kenya gibi ülkelerde iftar yemekleri dağıtıldığını anlattı. Yardımda bulunmak isteyenleri Helping Hands Yardım Kurumu aracılığıyla Afrika’da kurulan iftar sofralarına ortak olmaya davet eden Tozan, konuşmasının sonunda tüm davetlileri, topluma daha fazla katkıda bulunmak için ne tür projeler geliştirilebileceği konusunda fikir alışverişinde bulunmaya çağırdı. 

 

Üç semavi dinde oruç

 

Tozan’ın ardından kürsüye gelen konuşmacılardan Haham Donald Rossoff Musevilikte, Peder Jeff Markay Hıristiyanlıkta, PII’dan Harun Alacadağ ise İslam dininde oruç ibadetinin yerini ve önemini anlatan konuşmalar yaptı. Konuşmalarda tutuluş şekli farklı olsa da her üç dinde de oruç ibadetinin özünün benlikten sıyrılıp içsel bir yolculuğa çıkarak bir temizlenme ve ruhsal derinleşme olduğuna dikkat çekildi. Oruç tutarken yalnızca yeme içme eylemine ara vermenin yeterli olmadığı ve orucun insanın tüm yönleriyle kendisini kontrol edip geliştirmesi için önemli bir ibadet olduğu belirtildi.

Vedat Bayraktar’ın okuduğu ezan ile başlayan iftar yemeğine Kanun sanatçısı İmran Baysal’ın melodileri eşlik etti. Yemek esnasında Türkiye’de ve dünyada Ramazan ayı ile oruç ibadetini anlatan bir video izlendi.


Gece hakkında neler söylediler?

NJ Savcısı Paul Fishman: “PII’ın düzenlediği kültürel ve dini programlarla toplumda birliğin ve bütünlüğün sağlanması konusunda önemli bir hizmet yerine getiriyor. Burada sadece ekmeğimizi ve suyumuzu değil, daha önemlisi duygu ve düşüncelerimizi de paylaşma imkanı buluyoruz. Bu noktada PII büyük bir övgüyü hak ediyor.”

ABD Federal Savcılık Halkla İlişkiler Koordinatörü Mikie Sherill: “PII’ın Amerika’nın toplumsal çeşitliliği içinde birlik sağlanmasında çok özel bir yeri var. Biz de PII’ın projelerine destek vererek bu hizmetin bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz.”

İç Güvenlik ve Hazırlık Kurumu New Jersey Ofisi Müdürü Ed Dickson: “PII’ın yaptığı her projeyi heyecanla izliyorum. Bu akşam farklı yerlerden de davetler aldım ama ben bu özel topluluğun bir parçası olarak burada bulunmayı tercih ettim. Bu güzel gecede yer almaktan mutluyum.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.