Michigan’daki ”4. Uluslararası Çocuk Festivali” bayram havasında geçti

Michigan’daki ”4. Uluslararası Çocuk Festivali” bayram havasında geçti

Michigan Türk-Amerikan Derneği (TASM), Balkan-Amerikan Toplum Merkezi (BACC) ve Niagara Vakfı’nın bu yıl ortaklaşa 4.sünü düzenlediği festivale ilgi geçtiğimiz yıllara oranla daha yoğun oldu.

Michigan eyaletinde kısa sürede adından söz ettiren Uluslararası Çocuk Festivali’ne bu yıl bin 500’e yakın insan katıldı. Michigan’ın Troy şehrindeki Athens Lisesi’nde düzenlenen festivale, ABD, Arnavutluk, Azerbaycan, Bangladeş, Bosna, Bulgaristan, Çin, Almanya, Macaristan, Irak, Hindistan, İsrail, Japonya, Kazakistan, Kırgızistan, Makedonya, Meksika, Pakistan, Peru, Filipinler, Polonya, Romanya, Rusya, İskoçya, Güney Kore, Suriye, Türkiye, Türkmenistan, Ukrayna ve Özbekistan olmak üzere toplam 30 ülke katıldı.

IMG 2920

Programın sunuculuğunu ünlü Michigan Radyosunun tanınmış program yapımcısı Cynthia Canty yaptı. Festivale eyaletin çok sayıda önde gelen ismi katıldı.

Program’da kısa bir konuşma yapan federal Milletvekili Dan Kildee, festivalden çok etkilendiğini dile getirdi. Çocuklara yapılan bu yatırımların hem milletin hem de ülkenin geleceği adına en değerli yatırım olduğunu ifade eden Kildee, bu nedenle çocuk festivali fikrinin çok saygı değer bir vizyonun ürünü olduğunu vurguladı. 

Troy şehri Belediye Başkanı Dane Slater ise TASM yetkililerine son derece renkli ve bir o kadar da anlamlı festivali şehirlerinde düzenlemelerinden dolayı teşekkür etti. Slater, TASM yetkililerinden önümüzdeki yıl da Troy şehrinde Uluslararası Çocuk Festivalini yapmalarını isterken, böyle bir etkinliğin herkese çok güzel hisler yaşattığını ifade etti.

Programda hat sanatçısı Aydın Çayır’ın yaptığı kaliografi gösterisi de seyircilerden büyük alkış aldı. İzleyiciler, Çayır’a program sonrasında sevdikleri insanlar ile kendi isimlerini yazdırabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

Çocukların dans ve müzik gösterileri, renkli kıyafetleri ve dansları ile katılımcılardan büyük alkış almayı başarırken miniklerin sahne performansı zaman zaman da güldürdü.

IMG 2856

KATILAN ÜLKELER STANT AÇTI

Programa iştirak eden ülkeler açtıkları standlarda kendi kültürel zenginliklerini sergileme imkanı  buldu. Ülkelerin standlarını gezen katılımcılara burada çalışan görevliler tarafından bilgi verildi. Hemen her etkinlikte olduğu gibi yine Ebru sanatı canlı olarak icra edildi.

Türk kahvesi ve çay standı ise festivalin en fazla ilgi gören standlarından oldu. Çay ve kahve keyfi yapanlar bir taraftan da Ebru eserlerinin nasıl yapıldığı hakkında bilgi sahibi oldu.

Programda Michigan TASM kadın kolları tarafından hazırlanan ev yemekleri konuklara ikram eildi. Geçtiğimiz 3 yılda olduğu gibi bu sene de döner ile köfte tezgahları en fazla kuyrukların oluştuğu stand olarak dikkat çekti.

Etkinlikte her yaş grubundan çocuğun eğlenebilmesi için hazırlanan oyun alanlarının yanı sıra minikler için palyaço, pamuk şekeri ve boyama standları kuruldu.

Program 30 ülkeden katılan yaklaşık 400 çocuğun sahnede hep birlikte söylediği “We are all in this together” şarkısı ile sona erdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.