Michigan’daki ‘3. Semavi Dinler Yemeği’ renkli geçti

Michigan’daki ‘3. Semavi Dinler Yemeği’ renkli geçti

Niagara Vakfi ile Michigan Türk-Amerikan Derneği (TASM) tarafından bu yıl Michigan eyaletinin Flint şehrinde 3. sü düzenlenen ‘Semavi Dinler Yemegi’ renkli geçti.

Riverfront Banquet Center’da düzenlenen etkinliğe katılımın geçtiğimiz yıllara oranla daha fazla olduğu gözlendi.

Programın sunuculuğunu Rob Jewell yaparken bu yılın teması “Semavi Dinlerdeki Geleneklerin Gençlere Aktarımı” oldu. Açılış konuşmasını yapan Michigan Eyaleti Federal milletvekili Dan Kildee, mensubu olduğu dini çocuk iken gittiği Katolik okulundan öğrendiğini ifade etti. Çevresindeki Müslümanlardan zamanla İslam hakkında bilgi elde ettiğini belirten vekil Kildee, semavi dinlerin aslında gayelerinin ortak olduğunu ifade etti. Üç semavi dinin amacının ‘iyi insan yetiştirmek’ olduğuna işaret eden Kildee, Amerika’ya gelip burada hayat kuran insanların da aynı amaçla birlikte çalışıp daha iyi bir gelecek için mücadele ettiğini ifade etti.

Museviliği temsilen konuşan Batı Bloomfield Temple Israel üyesi Julie Eisman, mensubu olduğu dini ailesinden öğrendiğini dile getirdi. Eisman, ‘‘Sevgi ve saygıyı, dini vecibelerimi ailem bana öğretti. Şimdi bende coçuklarıma ögretmeye çalışıyorum’’ dedi.

Detroit United Methodist kilisesinden Peder Danny Bledsoe, üç Semavi dine mensup insanların birarada olabileceğine dair daha önceden bir deneyimi olmadığını ifade etti. Bledsoe, Bu programa daveti aldığımda çok şaşırdım. Üç dinin temsilcilerinin ve misafirlerin bir arada nasıl olacağını merak ettim. Niagara Vakfı bunu başaardı. Şimdi hepimiz buradayız ve kaybolan değerlerimize sahip çıkmalıyız.” dedi.

 

Müslümanları temsilen programda konuşan Flint İslam Merkezi üyesi Dr. Khaled Hammoud, çocuk yaşta Hz. İbrahim’in kendi başına nasıl bir millet olduğunu öğrendiğini söyledi. Hammoud, ‘‘Şimdi açıkca görülüyor ki Hz. İbrahim aklı ve bilgisi ile insanlara Allah’ın varlığını öğretti. Ailemden edindiğim tüm dini bilgilerimi ve din öğretilerini de şimdi ben gençlere öğretmeye çalışıyorum.’’ dedi. 

Programın sonunda Niagara Vakfı adına Federal Milletvikili Dan Kildee konuşmacılara ödüllerini takdim etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.