Michigan’da Türk mutfağı kursu

Michigan’da Türk mutfağı kursu

Michigan Türk Amerikan Derneği (TASM) kadınlar kolu tarafından, sezonun ikinci Cooking Class programı gerçekleştirildi. Programda, Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden olan zeytinyağlı biber dolması, kabak dolması, domates dolması ve Noah’s Pudding olarak da bilinen aşure tatlısının yapılışı  gösterildi.

Program, ilk olarak, dolmanın ve aşurenin Türk kültüründeki yerinin kısa bir sunumla anlatılmasıyla başladı. Misafirlere, yaklaşan aşure ayından ve aşure pişirme geleneğinin nasıl ortaya cıktığından kısaca bahsedilirken, aşurenin sevgi, hoşgörü ve kardeşliği temsil ettiği de özellikle belirtildi. 

Ardından yemeklerin gösterilmesi aşamasına geçildi. Katılımcılara ilk önce, aşure tatlısının pişirilmesi gösterildi. Kendileri için hazırlanan masalarda, aşure malzemelerinin doğranılıp, pişirilmeye hazır hale getirilmesine kadar her aşamaya bizzat eşlik eden katılımcılar, önemli buldukları puf noktaları da not alarak ögrenmeye çalıştı. Ardından misafirler, ‘aşure süsleme yarışması’na katıldılar. İkişer kişilik üç farklı grubun katıldığı yarışma, renkli ve eğlenceli görüntülere sahne oldu. Yarışmada aşureyi en güzel süsleyen grup birincilik ödülü alırken, yarısmacıların her birine ‘katılım sertifikaları’ verildi. Program daha sonra zeytinyağlı biber dolmasının, domates ve kabak dolmalarının gösterimi ile devam etti. Misafirlere dolmanın içinin hazırlanmasından, doldurulup pişime hazır hale getirilmesine kadar her aşamada ilk elden deneme fırsatı verildi.

Sezonun ikinci Cooking Class programı, samimi ve sıcak bir sohbet eşliğinde, tanıtımı yapılan yemeklerin ikramıyla son buldu. 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.