Michigan’da Türk çayı tadında dostluklar

Michigan’da Türk çayı tadında dostluklar

Michigan Türk Amerikan Derneği (TASM) tarafından düzenlenen ‘Cooking Class’ programına katılan davetliler, birbirinden eşsiz lezzetleri tattıkları bir haftasonu geçirdiler.

Detroit’te faaliyet gösteren Balkan Amerikan Kültür Merkezi’nde yapılan programa yaklaşık 25 kişi katıldı. Bazi misafirlerin programa aileleriyle beraber gelmesi dikkat çekti.

 

Türk yemeklerinin tanıtıldığı programın bu seferki konusu ‘Türk kültüründe çay’ olarak belirlendi. ‘Misafir kabul günlerinde Türk hanımları neler yapar’ temalı sunumda ‘mercimek köftesi’ ve  ‘incirli muhallebi tatlısı’ uygulamalı olarak gösterildi.

 

Ayrıca miafirlere Türk çayının nasıl yapıldığı da uygulamalı olarak gösterildi.

Yemek yapılan mutfak sıcaklığında, samimiyetle geçen programda davetliler memnuniyetlerini ifade ettiler.

General Motors’da muhendislik yapan Ann Marie Wattlai program hakkinda şöyle konuştu, “Program çok bilgileniriciydi. Misafirperverliğinizden çok memnun oldum. Yemekler, bir kültürü öğrenmenin en iyi yolu. Bu program yemek kitaplarından ya da internetten okumaktan çok daha güzel. Ve yemekler inanılmazdı. Ayrıca Türk çayının çok güzel bir tadı var. İngiliz ve Çin çayından daha iyi. Türk çayından muhakkak bir paket bulmalıyım” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Davetlilerden, Oakland Üniversitesi öğretim üyelerinden Bibianne Yu, “Türk yemeklerini ögretmek çok güzel bir fikir. Daha çok Türk yemegi ogrenmek istiyorum. Mercimek köftesine bayıldım. Sıcak karşılamanız ve dostane davranışlarınız için teşekkür ederim.” dedi.

 

Michigan’da avukatlık yapan Grater Zalman ise şunları söyledi: “Ben daha önce Türkiye’ye gitmistim ve yemeklerinizi tatmıştım. Şimdi burada bu lezzetleri yeniden bulmak çok hoşuma gitti. Böyle programlar sayesinde Türklerin o güzel yemekleri daha cok bilinecek. Ayrıca yemeklerinizde taze sebzeler kullanmanız cok sağlıklı ve güzel.” dedi

 

Program, Türk çayı eşliğinde ikramların yenmesi ve dostane sohbetlerle devam etti. Hatıra fotoğrafları çekilmesiyle son buldu.

 
 
 
 
 
 

 
 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.