Michigan’da Kurban komşuları yakınlaştırdı

Michigan’da Kurban komşuları yakınlaştırdı

Bu sene Michigan’da Kurban Bayramı her zamankinden daha farklı geçiyor. Michigan’da yaşayan Türk aileler kurbanı bir vesile sayarak komşularının kapılarını çalıyor.

 

Michigan Türk Amerikan Derneği (TASM) gönuüllülerinin organize ettiği faaliyet Amerikalılar tarafından oldukça memnuniyetle karşılanıyor. TASM gönüllüsü her aile kurban etlerinden evlerinde yaptiklari kavurma’yi komsulari ile paylaşıyor. Gönüllü her aile en az 10 komşusunun kapısını çalıyor. Bu şekilde yüzlerce Amerikalı aileye kurban eti ulaşmış oluyor. Kurbanın manasının aynı zamanda paylaşmak olduğunu, kesilen kurban etlerini paylaşmanın kendileri için önemli bir görev olduğunu komşularına anlatan gönüllüler oldukça güzel karşılanıyor.

 

Şu ana kadar çalınan kapılardan hiçbirinin yüzlerine kapanmadığını söyleyen TASM yetkilileri, iki senedir bu faaliyeti yaptıklarını geçen seneden aldıkları güzel neticelerden dolayı bu sene de aynı faaliyeti gerçekleştirdiklerini  ifade etti. Bundan sonraki senelerde Michigan’da geleneksel hale geleceğini düşündükleri bu organizenin Türk ailelerin komşuları ile hem tanışmalarına hem de dostlukların pekişmesine vesile olduğunu söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.