Michigan’da Kurban Bayramı coşkusu

Michigan’da Kurban Bayramı coşkusu

Michigan Türk Amerikan Derneği (TASM)’nin düzenlemiş olduğu Kurban Bayramı Programı, Michigan eyalatinde yaşayan Türklerin yanı sıra farklı din ve kültürden birçok insanı da 

biraraya getirdi.

 

01bayramichiganProgramda açılış konuşması yapan Alper Kızıltaş, TASM’a teşekkür ederek başladığı konuşmasında, TASM adına katılımcıların bayramını kutladı ve katılımcılara çocuklarını da bu coşkuya ortak edip getirdikleri için teşekkür etti.

 

Kurban Bayramı etkinlikleri kapsamında çocuklar için şişme oyun parkı kuruldu. Keyifle oynayabileceği oyun alanlarının olması miniklerin ve ailelerinin beğenisini kazandı. Çocuklar şişme oyun parkının yanı sıra palyaço, kukla gösterileri ile unutulmayacak bir gün geçirdi. 

 

TASM yetkilileri programda özellikle çok sayıda çocuğun yer almasından dolayı memnuniyetlerini ifade etti.

 

01bayramichigan1Program kapsamında Kurban Bayramı’nın geleneksel yemeği kavurma ikram edildi. 

 

Kültürümüzün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için çocuklar Ahmet amca ve Remziye teyze’nin ellerini öptükten sonra kendileri için hazırlanan bayram hediyelerini aldı. 

 

Ayrıca kültürümüzün önemli simgelerinden Hacivat tiplemesi misafirlere  kolonya ve lokum ikramında bulundu.

 

Programın sonunda Central Michigan Üniversitesi öğretim üyelerinden Doc. Dr. Ahmet Uğur katılımcılara sazıyla Türk Halk müziği ziyafeti verdi.

 

 

01bayramichigan2

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.